Obavijesti

Sport

Komentari 35

Slučaj zolje u Plitvicama dobio nastavak: Drugi huligan sakrio oružje kući?! Suspendirali teren

Slučaj zolje u Plitvicama dobio nastavak: Drugi huligan sakrio oružje kući?! Suspendirali teren

Klubovi, delegat i sudac do ponedjeljka su se trebali očitovati disciplinskom sucu. Podsjetimo, huligan je na niželigaškoj utakmici ispalio raketu prema terenu i pukom srećom nije nikoga pogodio

VIDEO

Policija je u Korenici privela 26-godišnjaka kojeg sumnjiči da je kod sebe držao vojno oružje, ručni raketni bacač, tzv. zolju nakon što je drugi huligan ispalio raketu na utakmici Plitvica i Sokolca iz Brinja, o čemu smo izvještavali.

"Sakrio ga je u obiteljskoj kući i time spriječio i otežao dokazivanje u kaznenom postupku", piše PU ličko-senjska.

POGLEDAJTE INCIDENT:

Pokretanje videa...

Zolja na utakmici niželigaša 00:25

On je uhićen i protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i sprječavanja dokazivanja kaznenog djela, a zbog boksera je dobio i prekršajni nalog.

"Također je utvrđeno da je on aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na predmetnoj nogometnoj utakmici te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima", kažu u policiji.

Disciplinski sudac Darko Banić, pak, odlučuje o kazni za NK Plitvice kao organizatora te utakmice. Predstavnici klubova, delegat i glavni sudac utakmice trebali su se pismeno izjasniti do ponedjeljka u podne. Do okončanja postupka igralište Mukinje je pod suspenzijom i na njemu ne smiju igrati seniori.

HNS osudio opasno pucanje iz raketnog bacača: 'Kraj nasilju!'
HNS osudio opasno pucanje iz raketnog bacača: 'Kraj nasilju!'

Dan nakon što je u razgovoru za 24sata predsjednik i trener Plitvica Milan Jakovljević tvrdio kako je "snimka stara" i da "misli da se nije dogodilo na toj utakmici", kako je "ne bi komentirao jer će ići daleko", na Facebooku je klub objavio njegovu novu izjavu u kojoj ipak osuđuje incident.

"Predsjednik nikako nije mogao vidjeti o čemu se točno radilo na tribinama. Svi prisutni na klupi su smatrali da se radi o petardi ili nečemu sličnom te smo to i naveli u službenom zapisniku utakmice. Nikome nije niti na kraj pameti bila zolja ili slična naprava. Pustit ćemo institucije da odrade svoj posao, utvrde što se točno dogodilo te se očitovati u Savez LSŽ", napisao je Jakovljević i dodao:

Policija uhitila navijača koji je pucao iz raketnog bacača
Policija uhitila navijača koji je pucao iz raketnog bacača

"Moramo napomenuti na kraju da je nemoguće klubu iz 1. ŽNL kontrolirati ulazak gledatelja na otvorenu tribinu putem zaštitarskih službi, te pregled gledatelja i je li tko donio kakva pirotehnička sredstva. Jasno je da se na javnim mjestima treba pridržavati svih granica normalnog ponašanja i javnog reda, takva je praksa u svim niželigaškim natjecanjima.

Iskreno nam je žao ako se netko osjećao ugrožen i ovim putem im se ispričavamo što je lijep nogometni događaj ostao u sjeni ove situacije. Postoji još mnogo stvari o kojima se može pisati, lijepih i manje lijepih pa se nadamo da ćemo ostati u fokusu medija ali zbog drugih tema."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu