Obavijesti

Sport

Komentari 5

Smršavio i dobio novi nadimak: Zubac je Gospodin osam posto

Smršavio i dobio novi nadimak: Zubac je Gospodin osam posto
1

Prošle sezone Ivica Zubac imao je masu od 120 kg uz 18,4 posto masnog tkiva. Naljutio je Magica Johnsona te je preko ljeta masno tkivo smanjio na osam posto

VIDEO

Ivica Zubac (20) preskočio je Eurobasket kako bi radio na sebi. I centar Los Angeles Lakersa nije zabušavao.

Osim rada na tehnici i taktici, Zubac je većinu vremena provodio u teretani. Masom od 120 kilograma i postotkom masnog tkiva od 18,4 posto ljutio je Magica Johnsona.

- Ne želim u momčadi imati nikog s postotkom masnog tkiva većim od sedam-osam posto. A svi osim jednog igrača bili su dvoznamenkasti što se tiče masnog tkiva - rekao je Johnson.

Zubac je tu prijetnju ozbiljno shvatio te je žestoko radio u teretani. Prošle sezone je vrlo dobrim igrama izborio mjesto u momčadi, a to mjesto nipošto ne želi izgubiti.

Rad u teretani mu se isplatio te je postotak masnog tkiva spustio na samo osam posto. Osim što je usrećio Magica, Ivica je oduševio i trenera Lukea Waltona, koji mu dao i novi nadimak.

Zubac je dosad imao nadimak Zubloca, kombinacija njegova prezimena i blokada po kojima se proslavio u prvoj sezoni. Trener Walton sad ga je nazvao Gospodin osam posto, po postotku masnog tkiva.

- Zubac izgleda odlično, baš smo ga 'izmjerili' tako da je Gospodin osam posto najprimjereniji nadimak za njega - istaknuo je Walton.

Mladi hrvatski košarkaš ove će sezone imati jaku konkurenciju u Lakersima na centarskoj poziciji. Novi igrači su Andrew Bogut i Brook Lopez tako da Zupcu neće biti lako doći do velike minutaže.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad