Obavijesti

Sport

Komentari 4

Smrt srpskog trenera teško je pogodila Nikolu Jokića. 'Zadnjih dana sam ga tješio i grlio...'

Smrt srpskog trenera teško je pogodila Nikolu Jokića. 'Zadnjih dana sam ga tješio i grlio...'

Dejan Milojević, trener koji je stvorio Nikolu Jokića, preminuo je prije nekoliko dana od posljedica srčanog udara. Srpski košarkaš je bio shrvan nakon što je čuo lošu vijest

VIDEO

Nikola Jokić je 2012. godine došao u Megu kao 16-godišnjak. Bio je neatletičan i bucmast, nitko nije mislio da može igrati u ABA ligi, a kamoli u NBA ligi. No, jedan čovjek shvatio je da u Jokiću ima nešto posebno. Da on košarku vidi drugačije od ostalih, da ima viziju i imaginaciju kakvu ima malo tko. 

Taj čovjek se zvao Dejan Milojević. Srpski trener tri godine ga je trenirao u Megi i izbrusio u najboljeg košarkaša na svijetu. Ostali su u kontaktu i nakon što je Jokić otišao u Denver, bili su veliki prijatelji.

Jokića je pogodila smrt omiljenog trenera 

Zagreb: Superkup ABA lige, KK Partizan Beograd - KK Mega Bemax

Srpski trener je prije nekoliko dana preminuo nakon srčanog udara. Njegova smrt šokirala je sve u Golden Stateu gdje je radio kao pomoćnik, ali i sve one koji su poznavali Milojevića. Sve je najteže palo njegovom učeniku Nikoli Jokiću.

Sinoć je prvi put istrčao na parket nakon tragične smrti svog mentora i fenomenalnom partijom mu odao počast. Srpski košarkaš zabio je 34 koša, skupio 12 skokova i podijelio 12 asistencija u pobjedi Denvera nad Bostonom (102-100). Na terenu je briljirao, ali u sebi se raspadao. Trener Nuggetsa Michael Malone otkrio je kako je Jokić u jako lošem stanju. 

NBA: Indiana Pacers at Denver Nuggets

- Posljednjih dana sam ga podržavao, tješio ga, zagrlio ga kad je trebalo... Ne mogu biti ponosniji što je odigrao ovako kako je odigrao nakon tragične Dekijeve smrti. Upravo je izgubio nekoga koga je volio, tko mu je puno značio, bio mu mentor i trener. Odao mu je počast razinom na kojoj je igrao. To nije lako s takvom težinom na srcu, ali Nikola je posebna osoba. Bilo je nevjerojatno gledati ga da tako igra s takvim težinom na srcu, pogotovo kad uzmete u obzir protiv koga smo igrali. Zato je on najbolji na svijetu - rekao je Malone.

NBA: Denver Nuggets at Boston Celtics

Unatoč teškoj tragediji koja je rastužila sve, Jokić je pokazao klasu. I oživio uspomenu na svog mentora koji ga je učio košarci i pretvorio u ovo što je danas. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled