Obavijesti

Sport

Komentari 7

Šok u MMA svijetu: Mladi (17) borac preminuo usred borbe

Šok u MMA svijetu: Mladi (17) borac preminuo usred borbe

Pružena mu je prva pomoć, došla je hitna pomoć, ali je preminuo. Prije početka turnira njegov trener predao je prijavu i liječnički nalaz koji je pokazao da je spreman za natjecanje, priopćili su organizatori natjecanja

VIDEO

Na MMA turniru u Kazahstanu život je tragično izgubio Kanat Ahunov (17). Njegov trener objasnio je kako je preminuo od srčanog zastoja, iako se na na prvu činilo kako je pretrpio teške posljedice od udarca nogom u trbuh.

Naime, Ahunov je, neposredno nakon što je primio udarac u trbuh, pao na pod i počeo se tresti. Sudac je istog trenutka prekinuo meč, a njegov je protivnik počeo slaviti jer je vjerovao kako ga je prizemljio udarcem. Ipak, to nije bio slučaj.

- Došao sam do njega, rekao da mu je loše, izvadio štitnik za zube i dao sam mu vode. Onda sam ga pitao: 'Hoćeš li se dalje boriti, je li sve u redu?' Rekao je da, tri puta udahnuo i izdahnuo i nakon 20-ak sekundi pao. Udarac protvnika je već bio u silaznoj fazi. To se vidi na snimci, nije pao od udarca. Kad je pao, protivnik se obradovao jer je mislio da ga je nokautirao. Odmah smo dotrčali, skinuli kacigu, izvukli štitnik za zube, mislio sam da mu je jezik upao, ali sve je bilo na mjestu. Liječnici su dijagnosticirali srčani zastoj -  izjavio je trener mladog borca. 

Organizatori turnira potvrdili su tragičan događaj i otkrili kako u liječničkom nalazu mladog borca nije bilo zabrinjavajućih podataka.

- S velikom tugom obavještavamo javnost da je jedan natjecatelj (17) preminuo. Pružena mu je prva pomoć, došla je hitna pomoć, ali je preminuo. Prije početka turnira njegov trener predao je prijavu i liječnički nalaz koji je pokazao da je spreman za natjecanje. Šokiralo nas je sve što se dogodilo. Pokrenuta je istraga i ispituju se sve okolnosti. Još jednom želimo izraziti sućut obitelji i prijateljima - priopćili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...