Obavijesti

Sport

Komentari 11

Šok za hrvatskog biciklista! Suspendiran je zbog dopinga...

Šok za hrvatskog biciklista! Suspendiran je zbog dopinga...
1

Prema informacijama koje stižu iz Međunarodne biciklističke organizacije, Đurasek je zabranjena sredstva koristio tijekom 2017. godine, a ta vijest ga je dočekala usred utrke na Tour of California...

VIDEO

Najbolji hrvatski biciklist Kristijan Đurasek (31) našao se u velikim problemima. On je suspendiran zbog sumnji da je koristio doping, objavila je Međunarodna biciklistička organizacija.

Prema šturim informacijama koje stižu iz organizacije, sumnja se da je zabranjena sredstva koristio tijekom 2017. godine. Oni su do toga došli u suradnji s austrijskim vlastima, a Međunarodna biciklistička organizacija i Biciklistička antidopinška organizacija jako blisku surađuju sa Svjetskom antidopinškom organizacijom (WADA) u vezi ovog slučaja.  Vijest o suspenziji ga je sustigla usred treće etape na utrci Tour of California gdje je bio 49. u ukupnom redoslijedu u momčadi UAE team Emirates.

U priopćenju ne stoji što je točno koristio i koliko će trajati suspenzija, a to sve zavisi o izvještaju kojeg će hrvatski biciklist morati predati Međunarodnoj biciklističkoj organizaciji.

Osim njega suspendiran je i Slovenac Kristijan Koren, a obojica su osumnjičeni da su povezani sa aferom Aderlass, dodaje UCI. Slovenac Borut Božić i Talijan Alessandro Petacchi, koji su se prestali aktivno baviti biciklizmom, također se spominju u priopćenju UCI-ja vezano za ovu aferu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Đurasek je Hrvatsku predstavljao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i u Rio de Janeiru 2016. godine. Karijeru je počeo 2005. godine, a na prvu pobjedu u profesionalnom biciklizmu čekao je do 2011. kada je slavio u jednoj etapi na utrci u Folignanu u Italiji.

Najveći uspjeh u karijeri mu je pobjeda na Tour of Turkey u momčadi Lampre-Merida. Imao je i etapnu pobjedu na Tour of Croatia, a na utrci s koje je suspendiran zbog dopinga je prošle godine bio ukupno deveti, što mu je bio najbolji rezultat u posljednje vrijeme.

Na Grand Slamu biciklizma (najvažnije biciklističke utrke na svijetu, Vuelta a España, Giro d'Italia, Tour de France) najbolji plasman bio mu je 40. mjesto, i to 40. na velikoj nagradi Francuske 2018. godine. Prijavio se na tu utrku i ove godine, ali od toga neće biti ništa zbog suspenzije koju je dobio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem