Obavijesti

Sport

Komentari 55

Šok za Hrvatsku: Martinović je otpao, morat će na operaciju! Perkovac: Neću zvati Stepančića

Šok za Hrvatsku: Martinović je otpao, morat će na operaciju! Perkovac: Neću zvati Stepančića
4

Nama je odlično da su nam svi suparnici u drugom krugu teški, mi volimo takve, a protiv 'malih' se opustimo. Jedino da se bude zadnja utakmica s Njemačkom odlučujuća, onda nas suci neće pustiti, rekao je Perkovac

VIDEO

Ivan Martinović došao je na Europsko prvenstvo kao jedan od naših najvećih aduta. Pogotovo jer je turnir u Njemačkoj, tu je kao doma i igra u formi života u dresu Melsungena.

Pokretanje videa...

Izjave rukometaša nakon Španjolske 09:48

Briljirao je protiv Španjolske s osam golova i pokazao svima kako je već na ovome prvenstvu spreman biti nositelj Hrvatske. I u trenucima kada je sve išlo kao po loju, euforija je zahvatila našu naciju i krenule su najave o napadu na medalju, Martinović se ozlijedio protiv Austrije i nažalost otpao s Eura.

Mannheim: Hrvatska protiv Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu

Potvrdio je to izbornik Goran Perkovac dan nakon remija s Austrijom (28-28). Remi protiv Austrije nas neće puno koštati, ali u tome remiju nastradao je jedan od naših najboljih igrača. 

- Najgore što se dogodilo je to što smo izgubili Martinovića. Ima težu ozljedu ramena i vjerojatno će morati na operaciju. Bit će out nekoliko mjeseci. Žao mi ga je sa sportske i ljudske strane - rekao je Perkovac.

Umjesto Martinovića Maraš i Klarica

Hoćete li pozvati nekog novog, možda Luku Stepančića?

- Neću zvati nikoga novoga, 100 posto vjerujem momcima koji su ovdje i koji su pokazali karakter i kvalitetu i zaslužili su puno povjerenje.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Croatia v Austria

Luka Stepančić godinama je bio stožerni igrač naše reprezentacije, ali posljednja dva prvenstva propustio je zbog teške ozljede. Perkovac je dao prednost Ivanu Martinoviću, Mateu Marašu i Luki Lovri Klarici, a kako je Martinović otpao, poziciju desnog vanjskog će do kraja turnira, ako se ne dogode nove ozljede, pokrivati Klarica i Maraš.

Utakmica s Austrijom bila je potpuna suprotnost onoj sa Španjolskoj. Poveli smo 5-1 i 6-3 pa promašili neke stopostotne šanse. U obrani nismo bili čvrsti, primili smo osam golova s njihove desne strane, a u u napadu nismo imali tečnost kao protiv Španjolske i to nam je poremetilo ritam igre. Stalno smo bili u faulu, polufaulu, ishitreno pucali... - analizirao je Perkovac još jedanput remi s Austrijancima i nastavio:

Perkovac: Vanjski su šutirali 5/17

- Nisam ljubitelj statistike, ali lijevi vanjski pucali su 2/10, a srednji vanjski 3/7. Dakle ukupno 5/17, od čega je barem šest šuteva otišlo preko gola. To znači da koncentracija nije bila na visini. No i dalje imamo sve u svojim rukama.

Rumunjska je od Austrije i Španjolske izgubila -19.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Croatia v Austria

- Rumunji su protiv Austrije igrali dobro, ali promašili su puno, a austrijski je golman imao puno obrana. Igraju jako agresivnu obranu i imaju dobru tranziciju. Znaju vas kazniti ako prodaš lopte i imaju dobroga golmana. No nemam straha, bolji smo od njih i momci će to odraditi dobro.

Izbornik Rumunja je Španjolac Xavier Pascual Fuertes, koji bi mogao imati motiv više da pomogne Španjolskoj.

Rumunje vodi Španjolac i htjet će pomoći Španjolskoj

- Da, razmišljao sam o tome sinoć kako bi on mogao učiniti sve da pomogne Španjolcima. A Španjolska ne može u tri utakmice dvaput kiksati, preiskusni su i te slabije ekipe rješavaju lako, za razliku od nas, koji protiv jakih igramo izuzetno dobro, a protiv slabijih se opustimo.

Matej Mandić imao je deset obrana, 32 posto obranjenih udaraca.

- Ide na bolje, u nedjelju je to bilo relativno dobro. Mogao bi još koju 'skinuti', pogotovo s krila, ali mlad je i svaku je utakmicu sve bolji. Imamo ogromno povjerenje u golmane i ako obrane 12, 13 lopti na utakmici, to nam je dovoljno za pobjedu. A ako će braniti kao u Ligi prvaka, bilo bi nam lakše. No, ako igramo dobru obranu, lakše je i golmanima.

Ni energetski Hrvatska nije bila kao na otvaranju Eura.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Croatia v Austria

- Nejasno mi je zašto smo prestali trčati nakon 15 minuta. Vratit ćemo se na osnovne postavke, da igramo brže. Jer kad previše igramo jedan na jednoga, previše je pogrešaka. Moramo početi igrati brže u napadu i jače u obrani, ne može se događati da primamo lake golove. I iskusniji igrači moraju pomoći mlađima, zatvarati u obrani. Tu se možemo jako podići.

Osvrnuo se izbornik i na drugi krug Eura:

Kuzmanović počinje trenirati

- Najgore bi bilo da zadnju utakmicu igramo s Njemačkom i da bude odlučujuća, u tom slučaju suci neće dopustiti da domaćin ispadne. Nikad ne bih rekao da Farski Otoci mogu uzeti bod Norveškoj, a Švicarska Francuskoj, ali događa se. Možda jaki nisu na 100 posto, možda čuvaju malo igrače, energiju, pa će dati sve u drugom krugu. A manje poznatije momčadi su napredovale i jako dobro igraju, jure po terenu, Farski Otoci usavršili su igru 7 na 6 i nikome neće biti lako protiv njih. Ali lakše je nama jer su nam svi suparnici teški, a mi volimo takve.

Treninzima se priključuje Dominik Kuzmanović pa će Perkovac procijeniti hoće li ga prijaviti za drugi krug.

- On je naša orjentacija za budućnost, Matej i on idućih će 10-15 godina nositi igru i zaslužio je biti dio reprezentacije čak i ako ne igra.

Standings provided by Sofascore
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu