Obavijesti

Sport

Komentari 140

ŠOKANTAN VIDEO Navijači se tuku na stazi relija u Hrvatskoj! U zadnji tren izbjegli tragediju

ŠOKANTAN VIDEO Navijači se tuku na stazi relija u Hrvatskoj! U zadnji tren izbjegli tragediju
14

Sukob dvojice muškaraca na uzvišenju pokraj relijaške staze preselio se na samu cestu. Organizator relija osudio je incident i najavio da će tražiti od odgovornih da sankcionira počinitelje

VIDEO

Nevjerojatna snimka s utrke WRC Croatia Rallyja dijeli se društvenim mrežama. Trojica muškaraca sukobila su se na samoj stazi na jednoj od popodnevnih dionica ovu subotu.

Dvojica igrača naguravaju se na brdu kraj staze, vidi se i slovenska zastava na podu, a treći muškarac potom ulazi u sukob i drugoga baca na pod posred relijaške staze. Autor videa tvrdi da su se sukobili slovenski i češki navijači.

POGLEDAJTE VIDEO:

Redari ubrzo reagiraju i sklanjaju ljude na brdo, čuje se i zviždaljka jedne žene iz osiguranja, a sve je pratio i policajac u odori koji je s izgrednikom nešto raspravljao na stazi.

Samo desetak sekundi kasnije, nakon što su se svi uspjeli povući na sigurno i jednoga od zaštitara pridržao kolega, stazom prolazi reli automobil na skoku pri velikoj brzini. Prava je sreća u nesreći što nitko nije stradao.

Šef saveza: Sačuvajte prisebnost

Pitali smo za komentar Davorina Štetnera, predsjednika Hrvatskoga auto i karting saveza, koji je potvrdio da je vidio snimku.

- Nažalost, mogla je biti tragedija. Apel svima da sačuvaju prisebnost i da misle o svojoj i tuđoj sigurnosti te slušaju i poštuju službene osobe.

- Na 300-400 tisuća ljudi, ako su se dvojica potukla, mislim da smo dobri. Ono nije bila lijepa snimka. Prošle godine bio sam u organizaciji, znam što znači kad se netko ne želi maknuti. U prvom laufu su svi na mjestima, a onda se opuste i onda bude svega i svačega - komentirao je automobilist Juraj Šebalj u programu HTV-a.

Organizator: Podnijet ćemo prijavu

Organizacijski odbor WRC Croatia Rallyja obratio se službenim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

nastavno na video snimku neprimjerenog ponašanja pojedinaca na jednoj od utrka WRC Croatia Rallyja 2023. donosimo službenu izjavu organizatora: 

„Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade. Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase.“

Organizacijski odbor WRC Croatia Rally 2023.

Molim vas da službenu izjavu prenesete u cijelosti."

POGLEDAJTE VIDEO: Ceremonijalni start

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera