Obavijesti

Sport

Komentari 9

Šokantna ispovijest najbolje svjetske skijašice: Vrištala sam tri sata. Počela sam ga mrziti...

Šokantna ispovijest najbolje svjetske skijašice: Vrištala sam tri sata. Počela sam ga mrziti...

Prošla sezona bila je pravi masakr, odnosio se prema meni kao da sam stroj. Uništio mi je svu radost osvajanja velikog globusa, otkrila je Petra Vlhova o bivšem treneru Magoniju u svojoj autobiografiji

VIDEO

Najbolja svjetska skijašica prošle sezone, Slovakinja Petra Vlhova (26), više ne radi s Talijanom Liviom Magonijem (58) koji ju je doveo do velikoga Kristalnog globusa.

Putovi su im se razišli u ne baš lijepim okolnostima, a Vlhova je svoju stranu priče otkrila u autobiografiji koja izlazi u studenome.

"Prve tri godine s Liviom Magonijem bile su izvanredne, otkrivao mi je novi svijet i podučavao me. Ali postupno su stvari s njim postajale gore i prošla sezona bila je pravi masakr", napisala je Vlhova.

"Da sam nastavila s njim, mogla bih se natjecati još maksimalno dvije godine i onda bih vjerojatno prestala. Ili bih izgorjela u svemu tome ili bi mi se stil skijanja izgubio."

"Odnosio se prema meni kao stroju, ne kao ženi koja je emocionalna i može imati loše dane. Nikad nije bio zadovoljan, povrijedio je mene i ljude oko mene, to je bilo loše. Kad bih mu povjerovala, vratilo bi mi se kao bumerang. Nikad nisam bila dovoljno dobra", tvrdi.

Na koncu ju je šokirao intervju koji je Magoni dao za Corriere della Sera u ožujku, po završetku sezone, u kojemu je naslov bio "Petra više neće napredovati, nema to u svom DNK".

- Kad je kritiziraš, ona samo spusti glavu i kaže da je to tako. Ali problem nije toliko u njoj, koliko u ljudima oko nje. Ako se zakačiš s Petrom, zakačiš se s cijelom obitelji - rekao je Magoni u tom intervjuu.

Slovacima je jako zasmetala usporedba Vlhove s talijanskim skijašicama i termin "čelične noge".

- Petra je mogla više. Ako je usporedite sa skijaškim dijamantima poput Marte Bassino, Federice Brignone ili Sofije Goggije, Petra ima noge poput čelika. Možda hipertehnološkog čelika, ali ipak je to čelik.

Kasnije se ispričao zbog te izjave rekavši kako su je izvukli iz konteksta, a Vlhova ga nije javno komentirala sve do objave autobiografije. Samo je poručivala da će sve riješiti razgovorom u četiri oka.

Zagreb: Druga vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

"Isprva nisam shvatila o čemu se tu radi, prevela sam članak s talijanskog i pročitala ga u cijelosti. Mentalno sam se slomila, vrištala sam tri sata. Nisam mogla prestati, nazvala sam brata i rekla mu da sam završila s njim. Glasno sam psovala na telefon. Od toga trenutka mrzila sam ga, uništio mi je svu radost zbog osvajanja globusa", napisala je Vlhova.

Magoni je u ovoj olimpijskoj sezoni krenuo raditi sa Slovenkom Metom Hrovat, a ranije je veliki Kristalni globus osvajao i s Tinom Maze (38).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka