Obavijesti

Sport

Komentari 19

Šokantno trenerovo priznanje: Joshua mogao umrijeti u ringu

Šokantno trenerovo priznanje: Joshua mogao umrijeti u ringu
7

Anthony Joshua četiri je runde boksao s potresom mozga, tvrdi njegov trener Rob McCracken, što je po britanskog boksača moglo biti fatalno. Primiti udarac nakon takve traume mogao je značiti i smrt

VIDEO

Poraz britanskog boksača Anthonyja Joshue (29) od Meksikanca Andyja Ruiza (30) 1. lipnja u New Yorku, čime je izgubio pojaseve teškaškog prvaka po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO jedno je od najvećih iznenađenja u tom sportu u ovom stoljeću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:49

Joshua je izgubio tehničkim nokautom u sedmoj rundi nakon što je prije toga nekoliko puta završio na podu. Sudeći prema njegovu treneru Robu McCrackenu, nokdaun u trećoj rundi naškodio mu je toliko da je imao - potres mozga.

- Kad je srušio Ruiza i kad ga je ovaj uhvatio, nije se oporavio. Znam ga bolje od svih tzv. stručnjaka koji ga ne poznaju ili su ga vidjeli jednom ili dvaput, tako da znam da je imao potres mozga - rekao je McCracken za BBC i dodao:

- Htio sam da proba izdržati još nekoliko rundi, jednu po jednu, da vidim kako se osjeća, može li se oporaviti i vratiti u meč. No oči su mu svjetlucale otkad je primio udarac u trećoj rundi do kraja meča.

- Radim s njim devet godina i znam da nije reagirao kako bi trebao. Ispitivao me zašto se tako osjeća i slične stvari. To je situacija iz noćne more. Profesionalni boks je smrtonosan, a vi ste u kutu s teškašem s kojim radite dugo vremena. Poznajete ga iznutra i izvana, ne reagira kako bi trebao i sad biste mu trebali reći da baci 50 kombinacija i pritisne ga - zaključio je McCracken.

Boxing - Madison Square Garden Boxing - Madison Square Garden Boxing - Madison Square Garden
Boxing - Madison Square Garden

A Luke Griggs, zamjenik izvršnog direktora Headwaya, humanitarne udruge za pomoć ljudima s ozljedama mozga, kaže kako su posljedice Joshuina potresa mozga mogle biti strašne.

- Trenerovo priznanje je šokantno, ali teško da je to bio izoliran slučaj. Treneri imaju dužnost brinuti o svojim boksačima, a čini se da je prioritet Joshuina trenera bio samo pobijediti u meču, ne zaštititi borca od potencijalno smrtonosne ozljede - rekao je Griggs za The Sun i dodao:

- Znamo da svaki sljedeći udarac nakon što imate potres mozga može pogoršati štetu. Najveći je rizik od potencijalno ozbiljne ili smrtonosne ozljede mozga ako je mozak već oštećen i pretrpjeli ste potres mozga. Bio je jako ranjiv i podložan ozbiljnijoj ozljedi. Čovjek se mora zapitati koliko je smrti u ringu posljednjih godina posljedica stava da moram pobijediti pod svaku cijenu.

Joshua će priliku za povratak na vrh i vraćanje pojasa u vlasništvo imati u revanšu protiv Ruiza 7. prosinca u Diraji, pustinjskom gradu u središtu Saudijske Arabije. Na toj priredbi trebao bi se boriti i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović.

Andy Ruiz Jr & Anthony Joshua Press Conference

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom