Obavijesti

Sport

Komentari 4

Šola nakon -18 i i rekordnih 45 golova: Na dobrom smo putu...

Šola nakon -18 i i rekordnih 45 golova: Na dobrom smo putu...

Vrlo je teško ako gajiš ideju da igraš brz rukomet pa naletiš na ekipu koja dominira u takvom stilu igre. Bilo je teško za očekivati da ćemo mi ostvariti neku prednost kroz brzu igru, ali jednostavno sam htio pokazati igračima da je to naš put i naš smjer, rekao je Šola

VIDEO

Ružno je to bilo za gledati. U 18. minuti 18-4, u 26. 22-7. Sreća pa je Barca, kad već nije u napadu, popustila u obrani i nakon svih 60 došla do 45-27. Nije bilo rekordno kao 2015. kada je s potpisom Veselina Vujovića PPD Zagreb izgubio 21-43, ali ovih 45 golova novi je klupski rekord. Barci je, pak, nedostajao samo jedan da izjednači svoj iz 2009. kada je Koldingu zabila 46. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zagreb predstavio Vorija

Pokretanje videa...

Vori na predstavljanju u PPD Zagrebu 04:30

Vlado Šola nije mogao izabrati teže gostovanje za svoj debi na Zagrebovoj klupi, ali od plakanja neće biti ništa jer ovo je, kako god ružno izgledalo, realnost između ovakvog Zagreba i ovakve Barcelone. Pa što se prije pomire... A moraju jer Celje, koje je u Veszpremu izgubilo s -15, dolazi sljedeći tjedan.

Potop Zagreba u Šolinu debiju: Barca im utrpala najviše ikad!
Potop Zagreba u Šolinu debiju: Barca im utrpala najviše ikad!

- Naša prva zajednička utakmica i najgori mogući protivnik jer vrlo je teško ako gajiš ideju da igraš brz rukomet pa naletiš na ekipu koja dominira u takvom stilu igre. Bilo je teško za očekivati da ćemo mi ostvariti neku prednost kroz brzu igru, ali jednostavno sam htio pokazati igračima da je to naš put i naš smjer, mislim da su na to dobro odreagirali. Moramo poraditi dosta na obrani, ali ovaj segment igre tranzicije i napada, na dobrom smo putu.

Pa se onda još vežu i pehovi i zagrebaši odu u Barcelonu samo s jednim golmanom i jednim ljevakom jer su se ozlijedili Ašanin i Vuglač. A Barceloni Perez de Vargas, za usporedbu, nije ni trebao, osim što je obranio dva sedmerca zaredom Božoviću, jer je Moller bio više nego koristan (16 obrana). Mladom Zagrebovom Jandriću obrana nije pomogla. A ni napad iz kojeg je Barca samo nizala kontre.

Tako to ne rade veliki klubovi...
Tako to ne rade veliki klubovi...

- Ne znam što pametno reći nakon ovakvog poraza, treba ga što prije zaboraviti i okrenuti se novoj utakmici, a to je Celje koje dolazi već za tjedan dana i koja nam je izuzetno važna. Iz ovog poraza trebamo izvući sve dobre stvari kojih je malo i bilo i treba ih biti više od naredne utakmice - kazao je Jandrić.

Aleks Vlah zabio je najviše za Zagreb, pet puta, što je barem nešto pozitivno nakon što kod Vorija nije bio u planu.

- Na početku su napravili razliku koja se teško stiže pogotovo protiv takvih ekipa kakva je Barcelona koja je favorit za osvajanje Lige prvaka. Na kraju prvog poluvremena igrali smo nešto bolje i u napad i u obrani, ali previše smo zicera promašili u prvom dijelu te smo im dali priliku za lake golove. U drugom poluvremenu nastavili su u svom ritmu kao i u svakoj utakmici s rotacijama i kontrama i polukontrama. Dobro smo vidjeli što nam nedostaje i protiv Celja idemo punom snagom.

U susretu 3. kola rukometne Lige prvaka PPD Zagreb izgubio od Aalborg Handbolda

Bez Vuglača prostor se otvorio mladom Klarici koji ga je iskoristio za četiri gola. 

- Ovo mi je prva utakmica protiv Barcelone u karijeri, nije baš najbolje prošla, slomili su nas odmah na početku i teško se bilo nakon toga vratiti. U jednom trenu smo se spustili do deset razlike, međutim, prejaki su i imaju preširok roster da bi mi to uspjeli okrenuti i na kraju su nas lagano dobili. Mislim da sam odigrao solidno, imao sam veliku minutažu jer je izostao Vuglač i možda mi je ovo najbolja utakmica što sam odigrao u Ligi prvaka. Nadam se da će biti još takvih, ali i boljih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union