Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
66 komentara

Soldić brutalnim high-kickom najavio napad na vrh i UFC

Bio je ovo prvi pravi ispit za borca koji već neko vrijeme glasi za jednog od najvećih MMA potencijala na ovim prostorima. Soldić je inače član velikog UFD Gyma iz Düsseldorfa

Foto: screenshot/24sata
66 komentara

Sjajna pobjeda Roberta Soldića, hrvatskog MMA borca iz BiH koji već neko vrijeme cilja na sam vrh svjetskog MMA-a! Soldić je u svojem prvom nastupu u velikoj europskoj organizaciji Cage Warriors brutalnim high-kickom pobijedio najboljeg domaćeg britanskog borca Lewisa Longa u prvoj minuti prve runde. O ovoj pobjedi raspisali su se svjetski MMA portali, a Soldića je pohvalio i veliki Dan Hardy. Nije moglo bolje.

Video nokauta pogledajte ovdje.

Bio je ovo prvi pravi ispit za borca koji već neko vrijeme glasi za jednog od najvećih MMA potencijala na ovim prostorima. Soldić je inače član velikog UFD Gyma iz Düsseldorfa, a pobjedom nad iskusnim Longom dodao je još samo jedno ime na popis koji već vrvi kvalitetnim borcima s ovih prostora kao što su Vaso Bakočević, Saša Drobac, Ivica Trušček...

Da bi stvar bila bolja, Soldić je u karijeri sve pobjede osim jedne završio prekidom! A profesionalni skor mu je 12-2 za sada. Ova dva poraza upisao je nakon sudačke odluke, još ga nitko nije uspio pobijediti prekidom.

U dosadašnjoj karijeri bio je SBC i SFC prvak, a još uvijek drži FFC-ov pojas u velter kategoriji. Sjajan je talent, posljednjih šest pobjeda zaredom završio je nokautom i samo je pitanje dana kada će potpisati ugovor s elitnom MMA promocijom UFC-em i kročiti u UFC-evu velter kategoriju krcatu fantastičnim borcima.

No, u cijeloj priči treba obratiti pozornost i na jednu vrlo bitnu stvar, a to je da je Cage Warriors organizacija koja organizira svoje borbe pod okriljem UFC-a i prenosi se putem UFC-eva Fight Pass servisa. Tamo je analitičar veliki Dan Hardy, bivši UFC-evac koji se borio i za titulu upravo velter kategorije protiv legendarnog Georgesa St. Pierrea. On je imao samo riječi hvale za Soldića.

- Odmah sam rekao Cro Cop, jer to je bio taj udarac. Ovo je bilo upravo to, izvedba strpljivog borca koji jednostavno dovede svoje protivnike do toga. Odmah nakon borbe je skočio na kavez, gledao u mene i počeo vikati kako će biti prvak i ja mu vjerujem! Jedva čekam vidjeti napredak ovog momka, nevjerojatno je uzbudljiv - rekao je Hardy.

A kada ovakve riječi dođu od osobe koja je bila sam vrh svjetskog MMA-a, koja za život zarađuje studirajući i analizirajući najbolje svjetske borce, čija riječ u MMA krugovima ima težinu, onda znamo da je pred Soldićem blistava karijera.

- Bilo je opušteno i strpljivo, Roberto je pametno čekao i provodio vrijeme onako kako treba. Lewis Long je nošen publikom pokušao kontrolirati borbu i preuzeti centar kaveza. Soldić se pametno kretao, radio je kružne kretnje kojima je sebi stvarao poziciju za taj udarac kojim je došao do pobjede. Lewis Long je doslovno došetao na taj kick, koji je bio savršeno isplaniran i jednako tako savršeno precizno pogođen. Sudac nije mogao napraviti ništa više nego uskočiti i spasiti Longa koji je bio gotov. Roberto je odmah počeo tražiti napad na titulu. Sjajna je ovo bila pobjeda i uvjeren sam kako će biti velika zvijezda u budućnosti - proanalizirao je Hardy Soldićevu borbu s Longom.

Naši partneri pišu
Message