Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sopić: Mogli smo i prije riješiti utakmicu, ali nema zime kad stvaramo ovoliki broj prilika

Sopić: Mogli smo i prije riješiti utakmicu, ali nema zime kad stvaramo ovoliki broj prilika
4

Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu. Dominacija od prve do zadnje minute. Naravno da smo se nakon 2-0 za nas malo nesvjesno povukli, kazao je trener Rijeke nakon pobjede u Varaždinu

VIDEO

U 16. kolu HNL-a, Rijeka je slavila 2-0 na gostovanju kod Varaždina i s tri nova boda došla Hajduku na samo dva boda razlike. 

- Od početka su Riječani bili bolji i kvalitetniji. Puno smo griješili u sredini. To ne smiješ raditi ako želiš pozitivan rezultat. Naša lopta, otvaranje i primili smo gol. U drugom dijelu smo prebrzo primili taj nesretni gol - rekao je Mario Kovačević, trener Varaždina čija je momčad bila indisponirana. 

Varaždin: Varaždin i Rijeka igraju 16. kolo HNL-a

-  Neko smo na početku izgubili samopouzdanje. Moramo biti jednostavniji i čvršći. Bili smo bez krvi. Nešto sam pokušao mijenjati. Na nama je da ozbiljnije porazgovaramo jer sigurno možemo bolje i kvalitetniji - dodao je.

Rijeka je zasluženo odnijela sva tri boda iz Varaždina.

- Kontrolirali smo cijelu utakmicu. Trebali smo sve riješiti u prvih 45 minuta. Visoko smo pritisnuli Varaždince i zaustavili njihove motore Pilja i Postonjskog, a autogol je definitivno prelomio utakmicu - rekao je Sopić pa dodao:

Varaždin: Varaždin i Rijeka igraju 16. kolo HNL-a

- Nije jednostavno doći u Varaždin i dominirati. Nekako smo iskoristili i situaciju jer je Varaždin u jednom negativnom nizu. Znam kako je to kad sam u Gorici u šest kola bio bez postignutog gola. Kad ste u dugom negativnom nizu, sve pokušavate, a svjetla nema na vidiku. Tako smo iskoristili što Varaždin nije u dobrom momentu.

- Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu. Dominacija od prve do zadnje minute. Naravno da smo se nakon 2-0 za nas malo nesvjesno povukli, igrači koji su ušli s klupe dali su jedan obol našoj igri i mi smo jednostavno držali tu tenziju tako da Varaždin nije mogao razviti onu svoju kombinatornu igru - pričao je Sopić nakon trijumfa.

- Ne mogu se oteti dojmu da smo utakmicu mogli riješiti prije, još u prvom poluvremenu, ali... To su mladi dečki, voljni moment je tu. E sad, malo sreće ili kvalitete, nečega nam nedostaje no kad stvaramo ovako velik broj prigoda onda mislim da nema zime za Rijeku.

Varaždin: Varaždin i Rijeka igraju 16. kolo  HNL-a

Sreća je vratila tu dobru igru s toliko stvorenih prigoda. Sjajni Toni Fruk je 'natjerao' protivničkog igrača da zabije - sam sebi.

- Teško mi je komentirati autogol, koliko god je taj trenutak i prelomio utakmicu. Jer komentiranjem tog autogola bih zadirao u protivničku momčad. No da smo mi nakon prvog poluvremena u svlačionicu otišli i s tri razlike za nas: ne bi bilo nezasluženo.

Sopić je pred kamerama redovito mrk, ali zaključna rečenica bila je (koliko god kratka) jasna, glasna i puna zadovoljstva:

- Sve u svemu, jedna dobra utakmica, kontrolirana i... Tri nova boda za nas.

Slijedi vam mala 'slavonska turneja'. Sljedeće HNL gostujete u Osijek, a onda imate i utakmicu osmine finala kupa kod Cibalije u Vinkovcima.

- Već sam rekao dečkima, u Osijek i Vinkovce vodim sve igrače koje imamo u kadru. I nadamo se prolasku u kupu i pobjedi u Osijeku, nema se tu šta puno pričat'! - najavio je Željko Sopić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti