Obavijesti

Sport

Komentari 50

Sopić: Rijeka treba dovesti tri pojačanja i napasti prvo mjesto

Sopić: Rijeka treba dovesti tri pojačanja i napasti prvo mjesto
4

Trener Rijeke i dalje klasično smrknut, ali samo izrazom lica. Realno, čovjek je zadovoljan. "Ja sam zadovoljan sezonom, ali nisam sretan mjestom na tablici na kojem je Rijeka", kaže Sopa

VIDEO

Ivanović i Fruk završili su jesen s po 12 golova i asistencija. Rijeka je na rastanku s jesenskim dijelom sezone odigrala sjajnu utakmicu protiv Rudeša na Rujevici.

Dva pogotka Ivanovića, dvije asistencije Fruka, jedna čarolija Marka Pjace i... Rijeka - Rudeš 3-0. Odlična igra, potpuna dominacija, samo jedna šansa protivnicima. Koju je obranio Labrović, možda zato jer je crveni dres u kojem je dobio četiri komada od Belupa zamijenio crnom garniturom.

Kako god, 100 posto zasluženi i uvjerljivi riječki trijumf.

Željko Sopić i dalje klasično smrknut, ali samo izrazom lica. Realno, čovjek je zadovoljan.

Rijeka: Trener Sopić i igrač Čabraja na press konferenciji

- Mislim da smo odigrali jednu jako dobro kontroliranu utakmicu s puno prilika. Pobijedili smo 3-0, ali realizacija je opet bila... A takva kakva je bila. Odigramo tako dobrih 45 minuta, a opet sa stresom idemo na poluvrijeme. I može se zakomplicirati situacija. To se ne smije događati. Dobro... Igrači koji zabijaju svaku šansu ne igraju u Rijeci, da se mi ne lažemo. Ali pobjeda je potpuno zaslužena.

Komentar polusezone?

- Preuzeo sam od kolege Jakirovića Rijeku baš protiv Dinama, 2-3 dana nakon Lillea. Nismo bili dobri u toj utakmici i prošli tjedan protiv Belupa. Ali s druge strane smo imali jedan vanserijski niz i na tome trebamo graditi drugi dio sezone. Ja sam čvrsto s obje noge na zemlji, mlada je ekipa i bit će oscilacija no s druge strane je mlada i - potentna.

Dakle...?

- Ja sam zadovoljan sezonom, ali nisam sretan mjestom na tablici na kojem je Rijeka. Znamo kakva je financijska situacija u Hrvatskoj, ali ja se nadam da ćemo skupiti glave, dovesti trojicu pojačanja i: napasti prvo mjesto!

Rijeka: Utakmica HNK Rijeka - NK Rudes

Davor Mladina? Nije bio razočaran. Dobio je tri komada, ali čovjek je realan:

- A što reći? Čak smo i relativno dosta dobro ušli u susret, malo ograničili Rijeku, ali nismo bili opasni u zadnjoj trećini što nam fali kroz cijelo prvenstvo. A te probleme kod Rijeke rješava individualna kvaliteta. Da smo bar zabili za 1-1... No razlika je velika u individualnoj kvaliteti, tu je puno riječkih reprezentativaca koje čuvaju naši dečki od 19 godina i nemam im što zamjeriti. Moramo rasteretiti kvantitetu i pojačati kvalitetu s 3-4 igrača. Nijanse odlučuju, a očito nije slučajno da se Rudešu stalno događa ovo što se događa.

Dodatno je pojasnio:

- Cijelu jesen ovoj momčadi nedostaje prvoligaškog iskustva. Probalo se kvantitetom izvući nešto iz ojačane konkurenciji i tu se vjerojatno pogriješilo. Trebalo se ranije orijentirati na provjerene prvoligaške igrače. Slično kao 2003. kad sam bio u Dragovoljcu. Doveli smo dva iskusna igrača i odmah je to bilo bolje. Znam što nam treba i sad u Rudešu.

Dinamo i Rudeš sastali se u 18. kolu SuperSport HNL-a

On se bori za opstanak. A lov na naslov?

- Rijeka se može boriti za naslov. Pogledajte imena. Mladi momci, potentna ekipa. Dinamo, Hajduk i Rijeka po meni imaju jednake šanse. Nije više ono da Dinamo toliko iskače - rekao je trener Rudeša, Davor Mladina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi