Sport

Komentari 250

Sosa je ipak izvisio! Bierhoff potvrdio: Neće zaigrati za 'elf'

Sosa je ipak izvisio! Bierhoff potvrdio: Neće zaigrati za 'elf'

Fifa brani promjenu reprezentacije igračima koji su nastupili za bilo koju nacionalnu vrstu, a bili su stari 21 godinu, što je slučaj s Hrvatom. 'Velik je potencijal, ispitivali smo opciju, ali ništa od toga', kaže Bierhoff

Trebao je dobiti poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, nakon obećanja iz njemačkog saveza odlučio se za njih i rekao da nema povratka, a na koncu, čini se, neće zaigrati ni za koga?!

Borna Sosa (23) ostao je s krive strane Fifina statuta zbog pravila o promjeni sportskog državljanstva koje jasno brani igračima koji su napunili 21 godinu i nastupili za neku reprezentaciju (a Borna je s 22 igrao za Hrvatsku U-21) da zaigraju za nekog drugog.

Osim toga, Borna nije imao njemačko državljanstvo po rođenju, nego ga je dobio tek u ožujku ove godine, po majci Vesni rođenoj u Berlinu.

Vijest je za njemačku novinsku agenciju DPA potvrdio direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff, koji je vodio razgovore sa Sosom.

- Borna Sosa nije samo zanimljiv igrač zbog velikog potencijala zbog nastupa u ovoj sezoni. Zamišljali smo ga u reprezentaciji nakon završetka procesa naturalizacije. Zato smo pažljivo i ozbiljno ispitivali mogućnost da zaigra za Njemačku u zadnjih nekoliko dana. Nažalost, rezultat nije pozitivan - rekao je Bierhoff, prenosi Kicker.

Nakon svega DFB je povukao zahtjev za promjenu Sosina sportskog državljanstva.

- Sosa će nastaviti svojim putem, a mi mu želimo sve najbolje i puno uspjeha u nastavku karijere - kaže Bierhoff.

U DFB-u su pokušali sve da ga privedu pod nacionalni stijeg, možda čak i za Euro, ali od svega neće biti ništa. Sam igrač rekao je u intervjuu za 24sata da je odlučio igrati za Njemačku i da tu nema povratka, tad još ne znajući da nema pravo nastupa.

Što sad? Zlatko Dalić prošli je petak objavio kako računa na Sosu na širem popisu igrača za Euro, postojala je mogućnost i da zaigra u četvrtfinalu Eura U-21 u Sloveniji protiv Španjolske 31. svibnja, ali teško da će se nakon svega izrečenog naći među "vatrenima". Ili je možda novi preokret na pomolu?

Najčitaniji članci