Obavijesti

Sport

Komentari 5

Šoštarić nakon slavlja protiv Argentine: Ekipa ima karakter, svi igraju jako teško protiv nas

Šoštarić nakon slavlja protiv Argentine: Ekipa ima karakter, svi igraju jako teško protiv nas

Bilo je teško, ali cure su ponovo ostavile srce na parketu. Nismo pretjerano sretni zbog nedaća koje su nas mučile u ovom dijelu natjecanja, ali smo pobijedili, kazao je Šoštarić

VIDEO

Hrvatska je u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Torrevieji  svladala Argentinu s 28-22, a u petak od 20.30 igraju protiv Španjolske koja je trenutačno prva s četiri boda. 

Pala je Argentina: Kraljice šoka u 'vlaku smrti' ipak uzele dva boda, Posavec zabila 8 golova
Pala je Argentina: Kraljice šoka u 'vlaku smrti' ipak uzele dva boda, Posavec zabila 8 golova

'Kraljice šoka' dobro su krenule u susret, ali Argentina je na poluvremenu imala vodstvo 14-12. U nastavku susreta Hrvatska je uspjela preokrenuti rezultat i u zadnjih deset minuta izboriti pobjedu i uzeti dva boda. 

- Crna rupa bila je u trenutku kad se Ana Debelić ozlijedila i tu smo malo zaštekali. U tom periodu imalo smo malo ishitrenih šuteva. Sveukupno 12 minuta isključenja, dok su Argentinke imale  četiri. Na poluvremenu smo se dogovorili da to sigurno možemo dobiti te sam rekao djevojkama da ne vidim razlog zašto ne bismo dobili ovu utakmicu. Kalaus je igrala odlično u drugom dijelu, a trenutak odluke bio je kad smo prvi put poveli. Tada se utakmica prelomila - rekao je izbornik Nenad Šoštarić pa dodao:

- Iznenađenje je bio ulazak Lare Burić koja je s pozicije vanjskog zabila dva gola. Bilo je teško, ali cure su ponovo ostavile srce na parketu. Nismo pretjerano sretni zbog nedaća koje su nas mučile u ovom dijelu natjecanja, ali smo pobijedili. Prekosutra igramo protiv Španjolske gdje ćemo probati napraviti dobar rezultat te vjerujemo u pobjedu i protiv Austrije.

Šoštarić je istaknuo kako njegova ekipa ima mentalnu snagu, a kao adut je istaknuo obranu. 

- Ekipa ima karakter. Svi vrlo teško igraju protiv nas. Mi smo igrali odličnu obranu, čak i protiv Japana od kojeg smo izgubili - rekao je izbornik. 

Pijević je spašavala cijelu utakmicu te je ukupno imala 13 obrana, odnosno 43 posto. 

- Odlična je bila pogotovo u zadnjim trenucima. Svojim obranama je pridonijela da razlika bude još veća - nahvalio je izbornik golmanicu. 

Utakmica bez pritiska bit će sljedeća, ona protiv Španjolske koju 'kraljice šoka' igraju u petak od 20.30. 

- Dat ćemo sve od sebe. Znamo ih u detalje jer smo igrali protiv njih. Znamo što i kako igraju i probat ćemo izvući maksimum - zaključio je Šoštarić. 

Fantastična Stela Posavec zabila je osam golova te priznaje kako unatoč rezultatu utakmica nije bila lagana. 

- Ruka je dobro, malo sam nabila drugi palac, ali bit će to uredu. Nažalost nismo uspjele prelomiti u prvom poluvremenu. Igralo se gol za gol, bilo je teško, ali u zadnjih deset minuta smo uspjele zabiti nekoliko uzastopnih golova. Iako se po rezultatu ne bi reklo, utakmica nije bila toliko laka - kazala je Posavec pa dodala: 

- Trebala nam je ova pobjeda za podizanje samopouzdanja. Nismo u punom sastavu i ova pobjeda je za cure koje su u karanteni. Iako se ne viđamo, one su u svakom trenutku s nama. Sada nas čeka Španjolska. Bit će teško jer će sigurno biti euforične zbog domaćinstva - zaključila je Posavec.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba