Obavijesti

Sport

Komentari 41

Southgate: Druge momčadi nemaju naš duh. Zato su ispale

Southgate: Druge momčadi nemaju naš duh. Zato su ispale

Svi su bili tako veliki dio onoga što radimo. Teško je održati grupu ove veličine uključenom, sretnom... Naravno da je kvaliteta naše igre važna, ali duh ovih dečkiju nas drži, rekao je engleski izbornik

VIDEO

Prošlo je više od 20 godina otkako je Engleska igrala svoje prvo i jedino polufinale Eura. Te 1996. upravo je Gareth Southgate promašio ključan penal protiv Njemačke, koja je kasnije postala prvak.

POGLEDAJTE VIDEO: Stadion Wembley

Pokretanje videa...

Wembley uoči Engleska - Hrvatska 02:18

Danas drugačija priča. Southgate je junak, a ne tragičar nakon što je ponovio najbolji uspjeh Engleske. U polufinalu ju čeka Danska i sada će, kao i prije dvadesetak godina, samu završnicu igrati na Wembleyju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Izveli smo fantastičnu predstavu, ne samo igrači koji su započeli, već i igrači koji su kasnije ušli u igru. Također, zapravo razmišljam o igračima koje sam izostavio iz ekipe, a koji nisu izašli na teren - rekao je engleski izbornik nakon razbijanja Ukrajine 4-0 u prvom izletu izvan Wembleyja na ovome Euru.

Englezi su Ukrajince pobijedili na Olimpijskom stadionu u Rimu odigravši sve prijašnje utakmice (grupnu fazu i osminu finala) na svojem nacionalnom stadionu. Sada se vraćaju na Wembley gdje će biti veliki favorit protiv Danaca.

Reprezentacija 'tri lava' nakon dugo vremena izgleda kompaktno, kao momčad koja ima glavu i rep. Dugi niz godina nisu opravdali renome svojeg imena, pogotovo iz vremena kada su u bijelom dresu igrale velike zvijezde poput Davida Beckhama, Franka Lamparda, Stevena Gerrarda, Johna Terryja, Rija Ferdinanda, Waynea Rooneyja i ostalih.

Sada je priča drugačija. Uz velike zvijezde je nekoliko relativno nepoznatih igrača i Southgate je uspio postići homogenost kakvu je htio.

- Svi su bili tako veliki dio onoga što radimo. Teško je održati grupu ove veličine uključenom, sretnom, osjećajući se cijenjenom. A opet, ti su dečki bili fenomenalni načinom na koji su se žrtvovali za grupu. Zbog tog smo duha u polufinalu. Naravno da je kvaliteta naše igre važna, ali vidio sam da puno reprezentacija ispada jer nemaju duh ovih dečkiju - rekao je aludirajući prvenstveno na Francusku koja vrvi zvijezdama, a onda i na Portugal, Njemačku, u izjavi u kojoj se može pronaći i Hrvatska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'