Sport

Komentari 3

Southgate: Ne možemo čekati na trofej, želimo osvojiti Euro

Southgate: Ne možemo čekati na trofej, želimo osvojiti Euro

Englezi su osvojili jedan jedini trofej u povijesti, a to je bio naslov svjetskog prvak pred domaćom publikom 1966. Najbolji rezultat na Euro im je treće mjesto 1968. godine.

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate naglasio je u razgovoru za Mirror kako "Gordi Albion" ne može čekati još četiri godine kako bi osvojio trofej, već želi krunu na predstojećem Euru na kojem će igrati u skupini s Hrvatskom, Češkom i Škotskom.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening engleske reprezentacije

Engleska, koja otvara EP upravo protiv Hrvatske, je uvrštena u krug najvećih favorita za osvajanje europskog naslov.

- Dugoročna situacija za Englesku izgleda dobro, moramo nastaviti pobjeđivati ​​i maksimalno iskoristiti potencijal ove momčadi - kazao je Southgate dodavši:

Rijeka: Engleska na konferenciji za medije spremna za okršaj protiv Hrbvatske

- Ne smijemo i ne možemo čekati još četiri godine kako bi osvojili dugo očekivani međunarodni trofej.

Southgate smatra kako njegova ekipa ima pravu kombinaciju mladosti i iskustva.

- S brojnim mladim i kvalitetnim igračima dobili smo širinu. Ne žele nas čuti kako kažemo "možemo pobijediti za četiri godine." Oni sada žele pobijediti. Njihov mladenački entuzijazam i želja velika su motivacija za uspjeh.

UEFA Nations League - League A - Group 2 - England v Belgium

Southgate se boji da će najveća prepreka engleskim težnjama biti ozljede i iscrpljujući raspored sezone.

- Zabrinjavajuće je, nadamo se da male ozljede neće pogoršati. Ali uvijek smo govorili da je to razlog zašto nam treba momčad, ova će godina biti najveći zagovornik toga, jer jednostavno ne znamo koga ćemo imati za ožujak ili kraj sezone.

Jedini trofej Englezi su osvojili 1966. kada su pred svojim navijačima bili svjetski prvaci, dok su na posljednjem svjetskom prvenstvu u Rusiji izborili plasman u polufinale u kojem su izgubili od Hrvatske, a potom i u susretu za 3. mjesto od Belgije.

Najveći uspjeh na europskim prvenstvima "Gordi Albion" je ostvario 1968. godine osvojivši treće mjesto, dok su 1996. stigli do polufinala.

Najčitaniji članci