Obavijesti

Sport

Komentari 1

SP U-19: Hrvatska nakon lake pobjede igra protiv Kanade...

SP U-19: Hrvatska nakon lake pobjede igra protiv Kanade...
1

Hrvatska je na otvaranju SP-a u košarci za igrače do 19 godina protiv Koreje igrala koliko je trebalo. Briljirao je Šarić. Kanada je puno ozbiljniji protivnik, ali favoriti smo

VIDEO

Otvaranje prvenstva nikada nije lagano, pa čak niti kada je protivnik momčad koja realno ne stane u istu rečenicu s našom reprezentacijom. Koreanci su od početka nametnuli svoj brzi ritam i u jurnjavi po cijelom parketu su se očekivano bolje snašli. Naša obrana puštala je na sve strane pa su niski i brzi Koreanci  prolazili kako su htjeli. Na poluvremenu je izbornik Brajković očito održao pravi motivacijski govor jer je u drugom dijelu na parket izašla jedna nova Hrvatska:

- Kao i obično pokazalo se da su prve utakmice na ovakvim natjecanjima redovito najteže. Krenuli smo nervozno, a Koreja je niska, brza, igraju bez centra i svi šutiraju izvana tako da se nije bilo lako prilagoditi.

U trećoj četvrtini smo se ipak prilagodili i kada se obrana podigla na viši nivo počeli smo postizati lagane poene iz kontranapada i tu se utakmica prelomila:

- Nismo briljirali, ali u ovom trenutku najvažnija je pobjeda i idemo utakmicu po utakmicu dalje - kazao je Brajković.

Briljantan je po običaju bio Dario Šarić koji je odmah na otvaranju turnira upisao triple-double učinak s 32 poena, 12 skokova i 12 asistencija i jasno dao do znanja da je najbolji igrač na ovom natjecanju. Nakon susreta Dario je uobičajeno sebe ostavio u drugom planu:

- Nije bitna moja igra, nego igra momčadi. Najteže je na ovakvim turnirima početi s utakmicom u kojoj su te svi unaprijed proglasili za pobjednika i to je donijelo malo nervoze na početku. Jasno je da možemo puno bolje od ovoga i uvjeren sam da ćemo već od sutra s Kanadom to i pokazati.

Kanađani su puno ozbiljniji protivnik ali i puno veći motiv nego što su to bili Koreanci. Uz pravi pristup niti u drugom susretu turnira ne bi smjelo biti većih problema za našu reprezentaciju, premda treba pohvaliti Kanađane koji su odigrali neočekivano dobro kroz tri četvrtine susreta sa Španjolskom. Na kraju im je i sreća okrenula leđa jer su Španjolci u posljednjoj četvrtini zabijali doslovce sve, dok su Kanađanima i ziceri izlazili iz obruča:

- Jako je teško kad turnir otvoriš porazom jer pritisak raste u svakom sljedećem susretu. Mi smo imali svoje šanse, ali nismo se snašli na pravi način i sada se moramo okrenuti susretu s Hrvatskom, još jednom top reprezentacijom na ovom prvenstvu - kazao je Roy Rana, kanadski izbornik.

U redovima Kanađana impresionirao je Trey Lyles, 208 cm visoki centar, nevjerojatnih fizikalija. Bit će pravo čudo ne završi li taj dečko u NBA ligi jer posjeduje impresivan spoj tehnike i snage. On će danas biti najveća opasnost Hrvatskoj koja pravog centra koji bi čuvao Lylesa - nema. Njega će biti neophodno udvajati kako se ne bi dogodilo da Bendera ili još gore Šarića uvede u probleme s prekršajima. Dok je Lyles na parketu gotovo da nema akcije koja ne ide preko njega i to treba paziti.

Druga opasnost, ali puno manja, je play Ennis. Brz je i vižljast, a posjeduje i solidan šut. Međutim rotacija Gulama/Junakovića a posebno našeg defenzivnog specijalista Mustapića trebala bi njega anulirati i to je odrađeno 90% posla. Drugih 10% odrade sami Kanađani svojom nervozom koja se vidi i iz izjave njihova beka Noticea:

- Nismo se prilagodili suđenju koje nas je strahovito naživciralo. Neke odluke nama nemaju smisla, ali morat ćemo se na to priviknuti ako ovdje želimo napraviti rezultat.

Nisu samo suci problem za Kanadu, dapače puno im je veći problem obrana. Kanađani naime pretjeruju u agresivnosti i gotovo svaku obranu netko ispadne. U pomaganju suigračima ne rotiraju dovoljno brzo i ako lopta ide brzo u baš svakom napadu netko ostane na otvorenom šutu. Obzirom da se Hrvati itekako dobro poznaju i što se dodavanja tiče spadaju u red najboljih momčadi turnira uvjeren sam kako će ovo rutinski kažnjavati. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

SP U-19: 

Hrvatska - Kanada

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom