Sport

Komentari 0

SP u rukometu pred publikom!

SP u rukometu pred publikom!

Iako zadnje vijesti nisu išle u tom smjeru, IHF do kraja ovog tjedna u prodaju pušta ulaznice. Koliko i kakav će biti protokol, još nije definirao, ali u svakom slučaju optimistično zvuči nastojanje da se približi normali koliko je moguće

Tresla se brda, ali Svjetsko prvenstvo u rukometu normalno će se igrati. EHF je s Eurom rukometašica u Danskoj pokazao da se može, čak i kad tjedan dana prije otkaže Norveška kao suorganizator, dok će IHF u Egiptu biti u većem izazovu jer morat će paziti na 32 momčadi i novinare kojih u Danskoj nije bilo.

POGLEDAJTE VIDEO: Pripreme rukometaša

I - publiku. Iako zadnje vijesti nisu išle u tom smjeru, IHF do kraja ovog tjedna u prodaju pušta ulaznice. Koliko i kakav će biti protokol, još nije definirao, ali u svakom slučaju optimistično zvuči nastojanje da se približi normali koliko je moguće.

SP će 13. siječnja u Kairu otvoriti Egipat i Čile, u dvorani od 16.200 mjesta, dok će se u Kairu igrati i u manjoj od 7000. Hrvatska će protiv Japana, Angole i Katara igrati u Aleksandriji (5000), a četvrta je lokacija Giza (4500).

- Nadam se da je SP u Egiptu svjetlo na kraju tunela, usprkos pandemiji korona virusa. Egipat je više puta dokazao da je u potpunosti kadar organizirati ovakve turnire, pogotovo rukometne, u čemu ima puno iskustva. Pripremili smo adekvatne mjere i za reprezentacije i za publiku. Pripremamo turnir na vrhunskoj razini, tako da vjerujemo kako će se svi sudionici vratiti kući kao ambasadori Egipta. Vjerujem i nadam se da će predstojeće Svjetsko prvenstvo organizacijski biti jedno od najboljih ikada - rekao je predsjednik IHF-a, Egipćanin Hassan Moustafa.

Najčitaniji članci