Obavijesti

Sport

Komentari 38

Špaco i službeno nije trener, a igrači priznali da nisu trenirali

Špaco i službeno nije trener, a igrači priznali da nisu trenirali
1

Dio igrača se opustio. Oni koji su bili standardni, nisu trenirali maksimalnim angažmanom, a oni koji su bili daleko od prve momčadi, trenirali su još i manje

VIDEO


Nakon dugog vijećanja pred novinare je oko 15 sati izašao sportski direktor Hajduka Ivica Kalinić i potvrdio kako se Hajduk razišao sa svojim dosadašnjim trenerom Stankom Poklepovićem. 

- Šjor Stanko više nije naš trener, momčad će do daljnega voditi pomoćni trener Joško Španjić, a nije nemoguće da ostane na klupi i do subote kada dočekuju Hrvatski Dragovoljac - rekao je Kalinić koji nije bio spreman govoriti o novom imenu.

- U našim razmišljanjima su tri - četiri imena, ne mogu vam u ovom trenutku ništa konkretno reći - zaključio je Kalinić. 

Da, imao sam kontakte s ljudima iz Hajduka, ali sam im rekao da moram uzeti još malo vremena da razmislim. Teško je doći u priliku da treniraš Hajduk i zato je toliko teško odbiti poziv - kaže Mršić, koji je u nedjelju s Cibalijom pobijedio Hajduk i gurnuo Špacu korak bliže otkazu. 

- Igrao sam u Hajduku, imam lijepe uspomene, ali prvo moram razgovarati s predsjednikom Cibalije, ipak imam ugovor do ljeta. Sve će se znati za dan, dva - kaže Mršić.

Ako je suditi prema informacijama iz svlačionice, kola su krenula nizbrdo u onom trenutku kad je Poklepović 'ispustio uzde'. Pitanje svih pitanja je hoće li njegov nasljednik imati dovoljno čvrstine i autoriteta da ih ponovno uzme u ruke i uspostavi red. Poklepovićev najveći grijeh je pokušaj da u svlačionici stvori prijateljsko ozračje s igračima, koji su se brzo zasitili njegovog unikatnog stila izražavanja. 

No, poneseni početnim uspjesima i dobrim rezultatima, dio igrača se opustio. Oni koji su bili standardni, nisu trenirali maksimalnim angažmanom, a oni koji su bili daleko od prve momčadi, trenirali su još i manje. Soliranja na utakmicama bilo je previše, a dio igrača je zloupotrijebilo trenerovo povjerenje i blagonaklonost. Niti su živjeli sportski, niti vodili računa o odmoru i napornom ritmu koji ih očekuje, niti su poštovali sve ono što se od njih tražilo. 

Svlačionica se podijelila na one koji se žale na umor od non-stop ritma, zbog kojeg im je navodno ponestalo svježine, te ostale, koji su se žalili jer nisu u Poklepovićevim kombinacijama. A svi skupa žalili su se na upravu koja ih, prema njihovu mišljenju, nije nagradila za plasman u Europsku ligu. 

U tom i takvom ozračju bilo je teško raditi i postizati rezultate, i bilo je samo pitanje dana kad će taj 'mjehur od sapunice' puknuti. Hajdukova slabašna momčad je i onako na početku sezone nadmašila svoj maksimum, postigla rezultate bolje od očekivanja. Nekima je to očito bilo dovoljno.

Stanko Mršić

 Trener Cibalije je prvi favorit za Špacina nasljednika, teško je vjerovati da će ga Vinkovčani spriječiti da ostvari svoju veliku ambiciju.

Matjaž Kek

Svaguša i njegovi suradnici žele i stranca, a prvi izbor bio  im je slovenski izbornik. No on je zauzet, sigurno neće na Poljud.

Zoran Vulić

Čim Hajduk ostane bez trenera, u opticaj ulazi ime Zorana Vulića. U srijedu je pobijedio 'svoje', neizravno i srušio Špacu, ali nije prva opcija...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled