Obavijesti

Sport

Komentari 43

Špaco pred otkazom: Klinci ne igraju, a s iskusnima se bruka

Špaco pred otkazom: Klinci ne igraju, a s iskusnima se bruka
1

NISAM JA KRIV Stanko Poklepović bez imalo samokritike, već danas će postati bivši trener Hajduka, ali novo rješenje za klupu "majstora s mora" se ne nazire...

VIDEO

Stanko Poklepović zauzeo je nakon poraza u Puli svoj poznati obrambeni gard - svi su krivi, samo ne ja. Predsjedniku Brbiću navodno je kazao: “Radite što vas je volja, no ja ostavku ne dajem. Ništa si ne zamjeram, nisam ništa kriv za lošu igru i rezultate”.

Krivnju je tako opet svalio na bivšeg trenera Igora Tudora, koji ga je već dolazio oštro upozoriti da ga ne kritizira u medijima. Nedostatak Špacine samokritike bio je jasan signal Brbiću da nešto mora poduzeti, a prvi korak je hitan povratak sportskog direktora Gorana Vučevića iz Portugala. Plan je bio novog trenera dovesti tek na ljeto, no Poklepoviću kola nezadrživo klize nizbrdo i nešto treba hitno poduzeti.

Jedna od ideja je da Vučević sjedne na klupu i uz pomoćnika Vika Lalića vodi momčad do ljeta, no sportski direktor nije sklon toj ideji. Neki bi voljeli u toj ulozi vidjeti Marija Osibova, ali ni on nema iskustva... U svakom slučaju, odluka bi trebala biti poznata danas, Poklepovićev četvrti mandat na klupi Hajduka je po svemu sudeći neslavno završio kao i treći - nakon poraza od Istre.

Pred Špacu su čelnici kluba postavili dva cilja - izboriti Europu i promovirati mlade igrače. Hajduk već godinama preživljava od zarade s europskih utakmica i prodaje talenata poput Kouassija, Bradarića, Milića, Pašalića, Radoševića i Vukušića, a Špaco je to doveo u pitanje. Njegov Hajduk je po broju osvojenih bodova na proljeće najlošija momčad u HNL-u, na Kup uzvrat u Park mladeži putuje s nedovoljnih 1-1 iz prve utakmice, a mladi ne igraju.

- Hajduk se očito potpuno pogubio, a za to nema pravog objašnjenja. Sad je upitno i četvrto mjesto, i Kup, Balić, Vlašić, Maloku, Bašić i Mikanović ne igraju.... Iako, sve se to može okrenuti, samo igračima treba vratiti samopouzdanje - tvrdi Ivan Katalinić, najtrofejniji čovjek u povijesti Hajduka.

Doista, samopouzdanje igrača je na nuli, a neobjašnjivo je kako je Poklepović zaboravio, prije svih, na Andriju Balića, otkriće Hajdukova proljeća, te Nikolu Vlašića. Na terenu nema ni Bašića, a Maloku je u B momčadi.

- Najbolje rezultate postižu igrači stari 26 godina - odgovorio je Poklepović na primjedbu da je u utakmici protiv Splita izveo najstariju moguću momčad.

I to bi bilo u redu da ti stariji bilo koga mogu pobijediti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana