Obavijesti

Sport

Komentari 9

Tri kapitalca otišla, a konačno stiže i pojačanje: Bivši igrač Villarreala dolazi u Rijeku

Tri kapitalca otišla, a konačno stiže i  pojačanje: Bivši igrač Villarreala dolazi u Rijeku
4

Pablo Garcia Alvarez (25) baš je profil igrača kakvog je Rijeka tražila i jedno u nizu novih imena koja će ovog ljeta doći na Rujevicu. Audicije za novog trenera su pri kraju, odluka o novom šefu struke sve je bliža

VIDEO

Za Rijeku u petak (naravno, prođe li sve liječničke preglede) potpisuje 25-godišnji Španjolac - Pablo Alvarez, školovan u Sportingu iz Gijóna i Villarrealovoj nogometnoj akademiji, a na Rujevicu dolazi iz bugarskog prvoligaša Černo More Varna.

Prošle je sezone odigrao 30 utakmica, pokoju na poziciji 'box to box' veznjaka, ali uglavnom na jednoj od dvije najdeficitarnije riječke pozicije - zadnjem veznom. Pablo Garcia Alvarez izabran je u momčad sezone bugarske Efbetlige, upravo kao zadnji vezni.

Pokretanje videa...

Mišković o Tomiću i Drmiću 00:59

Riječ je 187 cm visokom ljevaku, jakom na lopti i u duelu. Ivan Lepinjica prošle sezone nije ni izblizu dobio onoliku minutažu koliko je trebao pa Alvarez dolazi kao idealni dodatak pretjerano propusnoj Ri-vezi i ima ono što je Rijeci akutno nedostajalo: brzu i okomitu loptu u prostor, a ne igru s 2-3 dodira kakva više ne prolazi ni u HNL-u (barem ne ako se želi ostati u konkurenciji za najviše ciljeve).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pablo Alvarez je i jak u zračnom duelu te pozicijski inteligentan igrač, prirodno mu je čuvati leđa suigračima iz sredine terena i biti korektor veznog reda.

Robert Palikuča, Srećko Juričić i Antonini Čulina polako slažu novu Rijeku kojoj se može dogoditi da izgubi utakmicu, ali joj se ne smije dogoditi da svakih mjesec dana jednom 'ne istrči' na travnjak.

Prošle su sezone Drmić te Obregon i Abass (kad su igrali) i Ampem (kad je igrao bočnog napadača u 4-2-3-1) bili umorni od bezbroj utrčavanja u prostor i - gotovo nula lopti koje su ih nalazile, a s kojima bi išli sami na protivničkog golmana.

U Rijeku stižu strani trener i iskusni španjolski veznjak...
U Rijeku stižu strani trener i iskusni španjolski veznjak...

Još početkom prošlog kolovoza, kad se gostovalo u Edinburghu kod Hiberniana, niz škotskih kolega i nekoliko članova Hibernianovog brojnog stručnog stožera nam je za vrijeme i nakon utakmice reklo: 'Sreća da vaši veznjaci ne vide Drmića i Abassa dok traže loptu u prostor iza naše spore obrane jer naši ih nisu uopće vidjeli, Rijeka nas je odmah u prvoj utakmici mogla unakaziti'.

U finalu kupa na Poljudu jedna prava lopta (Obregonova za Drmića) donijela je gol i vodstvo. Obregon je i sam 4-5 puta tražio takvu asistenciju, počeo i sam pokazivati rukama gdje mu treba dodati pa je čovjek onda - odustao kad je vidio da mu takva lopta ne može doći ni slučajno. Jer je veznom redu valjda 'vjera' branila da sa Drmićem i Obregonom uništi splitsku obranu postavljenu na centru.

Naravno da će trebati vremena da se uigra novi način igre s novim trenerom (audicije su pri kraju, a odluka o novom šefu struke sve bliža), puno novih igrača i to većinom mladih igrača (Haris Vučkić bit će vođa te mladosti), ali nova Rijeka daleko će manje čekati individualnu inspiraciju, a radost pobjeda daleko više tražiti kroz dinamiku, disciplinu, momčadski duh i ono klasično riječko 'krepat ma ne molat' kojeg je prečesto nedostajalo u sezoni koja je iza nas.

A u danima koji dolaze može se očekivati sve više predstavljanja novih igrača. Pripreme počinju sredinom sljedećeg tjedna i rađa se: Rijeka 2022/23. koja će opet biti - u vrhu hrvatskog nogometa.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida