Obavijesti

Sport

Komentari 2

Španjolci danas nastavljaju ligu najbizarnijom utakmicom ikad!

Španjolci danas nastavljaju ligu najbizarnijom utakmicom ikad!
1

Rayo je prodao dokapetana, Albacete u međuvremenu promijenio trenera, a klubovi na zimu doveli 11 igrača koji neće smjeti igrati. Započela je još 15. prosinca 2019.

VIDEO

Albacete, bivši klub Nenada Bjelice, večeras će kod Rayo Vallecana našeg Antonija Milića započeti novu nogometnu stranicu u Španjolskoj. Bit će to prva utakmica u toj zemlji nakon tromjesečne stanke zbog korona virusa. Radi se o drugoj ligi.

Zapravo... To neće biti ni cijela utakmica, već samo jedno poluvrijeme!

Naime, Rayo i Albacete nastavit će meč koji je počeo još 15. prosinca prošle godine i koji je prekinut uoči drugih 45 minuta jer su navijači Raya protivničkom igraču Romanu Zozulji (30) vikali da je nacist. Momčad Albacetea nije htjela nastaviti.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi Santiago Bernabéu

Pokretanje videa...

Santiago Bernabeu 00:53

Sporna je bila majica u kojoj se Zozulja fotografirao s navodnim nacističkim znakom i puškom u rukama, a Ukrajinac je baš u to vrijeme trebao doći na posudbu iz Betisa u Rayo, ali nakon što je dva sata trpio uvrede ljevičarski nastrojenih navijača, okrenuo se i otišao.

Sve je bilo u redu do toga 15. prosinca kad je Albacete stigao na Vallecas. A navijači nisu zaboravili Zuzuljine grijehe.

- Zozulja, ti si jeb... nacist - odzvanjalo je stadionom.

Spiker je upozoravao domaće navijače da prestanu, ali bili su ustrajni.

- Nisam ni primijetio da su mu vikali da je nacist. Tek su mi poslije suigrači rekli za to. Ne znam detalje. Sudac nam je govorio da će se utakmica nastaviti, pa onda da neće, pa je rekao da će se odluka donijeti sutradan. Bila je zbrka - govorio nam je Antonio Milić dan nakon prekinutog meča koji je pratio s klupe za pričuve.

Skandal u Španjolskoj! Vikali mu da je nacist, meč prekinut
Skandal u Španjolskoj! Vikali mu da je nacist, meč prekinut

Slučaj je u međuvremenu završio na španjolskom arbitražnom sudu pa se nije mogao nastaviti ni 19. veljače, za kad su ga zakazali drugo poluvrijeme. A onda je došla korona i - eto nam rekorda. Rayo je zbog uvreda morao platiti 18.000 eura i kažnjen je s dvije utakmice bez gledatelja.

Najdulja utakmica u španjolskom nogometu dosad je bila ona između Osasune i Real Madrida 1989., započeta 28. siječnja i zaustavljena u 43. minuti, a nastavljena 3. svibnja, tri mjeseca i pet dana kasnije. Završilo je 1-1. Sada se čekalo čak pet mjeseci i 26 dana!

Rayo i Albacete stali su kod 0-0, a gosti su imali i igrača manje jer je u nadoknadi Eddy Silvestre dobio crveni karton. Oscar Valentín i Oscar Trejo kod Raya imaju žute kartone, dok je dokapetan Adrián Embarba u međuvremenu prodan u Espanyol.

Previše slučajnosti na slikama? 'Osudili su me, a nisam nacist'
Previše slučajnosti na slikama? 'Osudili su me, a nisam nacist'

Albacete je u međuvremenu promijenio i trenera, Luisa Miguela Ramisa zamijenio je Lucas Alcaraz pa će tako Albacete biti vjerojatno jedini klub kojega su u istoj utakmici vodili različiti treneri.

Pravilnik lige kaže da smiju zaigrati samo oni igrači koji su bili registrirani u prvotno planirano vrijeme odigravanja utakmice pa tako pravo nastupa nema serija pojačanja u zimskom prijelaznom roku na obje strane; kod Raya šestorica, a kod Albacetea petorica igrača. Oni će morati na tribine.

Ako ste se pitali, Roman Zozulja i dalje je u Albaceteu i bit će opet na Vallecasu, koji će ovaj put biti pod žestokom policijskom zaštitom jer navijači neće smjeti ni blizu stadionu. Početak, odnosno nastavak zakazan je za 20 sati.

Rayo, koji u ovoj utakmici neće imati u kadru klasičnog centralnog napadača, u boljoj je poziciji na ljestvici. Drži 11. mjesto s 40 bodova, pet manje ima Albacete i samo ga gol-razlika drži iznad crte ispadanja. Do kraja lige još je čak 15 kola. Ionako dugo ljeto sa Segundom sad će biti još dulje i zanimljivije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao