Sport

Komentari 64

Španjolci: Utišali smo hrvatsku zvijer i tisuće Hrvata u dvorani

Španjolci: Utišali smo hrvatsku zvijer i tisuće Hrvata u dvorani

Bila je ovo rukometna idila. Hispanosi su utišali tisuće Hrvata, koji su došli vidjeti svoju reprezentaciju. Kompetitivnu zvijer ukrotila je danas bolja momčad, kompletnija i bolje naoružana, piše Marca

Španjolci slave, postali su rukometni prvaci Europe nakon dramatične završnice s Hrvatskom. Na koncu svega, bolja reprezentacija je pobijedila i ne trebamo žaliti. Ipak smo bili veliki autsajderi prije početka, a kući se vraćamo sa srebrom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrvatski mediji ponosni su na Kauboje, isto kao što su i španjolski na svoje. A u utakmici s Hrvatskom izrodio se novi heroj. Španjolska Marca Aleixa Gomeza ističe kao "nenadanog junaka" Hispanosa.

- Zadnji je stigao, a postao je nenadani heroj. Aleix Gomez stigao je nakon ozljede Davida Balaguera. Postigao je pet odlučujućih golova uz fenomenalan učinak s linije sedam metara (3/3) plus ta dva na početku drugog poluvremena kada je Hrvatska odlučila igrati bez golmana. Bio je naš najbolji strijelac i sada je budućnost našeg rukometa - piše tiražni španjolski list.

Čestitke Hispanosima stižu sa svih strana. Tako Marca ističe da one nisu samo iz svijeta sporta već iz društvenog i političkog svijeta.

- Bila je ovo rukometna idila. Hispanosi su utišali tisuće Hrvata, koji su došli vidjeti svoju reprezentaciju. Kompetitivnu zvijer ukrotila je danas bolja momčad, kompletnija i bolje naoružana. Zaslužili smo ovo zlato kojim smo se direktno kvalificirali na Olimpijske igre. Idemo po jedino zlato koje nam nedostaje - piše Marca u drugom članku.

"Ovo je rekord Španjolske u rukometu", stoji u naslovu članka na AS-u.

- Sa zlatom na Europskom prvenstvu, naša reprezentacija sada ima 14 medalja. Osam europskih, tri svjetska i tri na Olimpijskim igrama. U osam od 14 osvajanja medalje sudjelovao je kapetan Raul Entrerrios, koji će u mirovinu na ljeto - piše u tekstu.

Najčitaniji članci