Obavijesti

Sport

Komentari 1

Španjolska se protiv Haitija priprema za Kup konfederacija

Španjolska se protiv Haitija priprema za Kup konfederacija
1

Španjolska reprezentacija će u Miamiju isprobati neke opcije u igri prema naprijed protiv momčadi koja će igrati vrlo defanzivno. Haiti ne predstavlja nikakvu posebnu silu

VIDEO

Španjolci su pred početak natjecanja na Kupu konfederacija odlučili odmjeriti snage sa nešto laganijim suparnikom u vidu reprezentacije Haitija.

Reprezentacija Haitija u nogometnom svijetu ne predstavlja posebnu silu, na FIFA-inom rankingu trenutno zauzimaju 59 poziciju, ali ona ne pokazuje realno njihovu kvalitetu. O samoj kvaliteti bolji su nam pokazatelj rezultati iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od kojih se Haiti oprostio odmah na prvom koraku ispavši iz natjecanja u grupi sa Antigvom i Barbudom, Kurakaom i Američkim Djevičanskim otocima. Prolaska u sljedeću fazu Haiti su koštali poraz na Antigvi i remi na Kurakau.

Izbornik Haitija je Kubanac Israel Blake Cantero, a za današnju utakmicu pretežno se oslonio na igrače koji nastupaju u inozemnim klubovima. Njihova imena neće nam nužno mnogo značiti, ali spomenimo vratara Johnnyja Placidea (Reims), braniče Reginala Goreuxa (Krilja Sovjetov) i Jeromea Mechaxka (Sporting Kansas City), veznjake Jeana Sonyja Alcenata (Petrolul), Jeffa Louisa (Nancy) i Pascala Milliena (Sligo Rovers), te napadača Kervensa Belforta (Le Mans).

Vicente del Bosque za predstojeći je Kup konfederacija u Brazilu pod nacionalni stijeg pozvao 23 igrača. Od onih relativno standardnih imena nedostajat će vratar Uniteda David de Gea, Barcin branič Carles Puyol, Realov veznjak Xabi Alonso, te napadač Athletica Fernando Llorente. Ostatak dobro nam poznatog društva ponovno je na okupu, a od novih imena možemo izdvojiti tek Cesara Azpilicuetu iz Chelseaja.

Utakmica se inače igra u Miamiju, u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su Španjolci doputovali dva dana prije susreta, a posljednji treninzi bili su otvoreni za javnost kako bi navijači mogli pozdraviti svoje ljubimce.

Iako je i laiku jasno kako Haiti nije protivnik po mjeri Španjolske David Silva pokušao je dati na značaju ovoj utakmici:

- Mislim kako će nam susret s Haitijem dobro doći kako bismo isprobali neke stvari u igri prema naprijed. Oni će se vjerojatno zatvoriti i igrati defanzivno, a zapravo većina momčadi i igra tako protiv nas, pa ćemo pokušati isprobati neke opcije za predstojeće natjecanje koje nas očekuje. Haiti će se braniti, ali znam da imaju vrlo brze igrače i jednom kada osvoje loptu mogu biti iznimno opasni u protunapadima.

Očito je Silva pogledao dvije pobjede Haitija nad Djevičanskim Otocima u kojima su zabili čak 13 golova, pa se malo uplašio.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-0: Pjaca zabio iz penala,   'modri' tražili crveni karton za Selahija
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-0: Pjaca zabio iz penala, 'modri' tražili crveni karton za Selahija

Bivši igrač 'modrih' pogodio je u gornji desni kut iz penala kojeg je skrivio Pierre-Gabriel na Pašaliću. Taj udarac vjerojatno ni dva golmana ne bi obranila... Suigrači su ga brzo zagrlili, a Pjaca nije proslavio gol
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti