Obavijesti

Sport

Komentari 232

Guardiola napušta Barcelonu, Tito Vilanova je novi trener!

Guardiola napušta Barcelonu, Tito Vilanova je novi trener!
9

Pep Guardiola je na jutrošnjem treningu o svom odlasku iz kluba najprije obavijestio igrače. Nakon toga je na konferenciji za novinare i objasnio svoju odluku navijačima

VIDEO

U lipnju 2008. Pep Guardiola je predstavljen kao nasljednik Franka Rijkaarda na klupi Barcelone, a gotovo četiri godine i 13 trofeja kasnije, Guardiola je objavio da definitivno napušta klub! Njegov nasljednik od iduće sezone bit će dosadašnji pomoćnik i Guardiolin najbolji prijatelj Tito Vilanova, koji će Barcelonu voditi u sezoni 2012/13.

Iako je u španjolskim medijima naklonjenim Barceloni jutros još tinjala nada da bi Pep Guardiola (41) ipak mogao produžiti ugovor i ostati na klupi Barce, šanse za to su bile prilično male. Čak je i katalonski Sport potpisao kapitulaciju i prije jutrošnjeg treninga. U naslovu njihova članka velikim slovima stajalo je: Guardiola odlazi!

Trener Barcelone na treningu u petak ujutro sa svojim je odlaskom najprije upoznao igrače. Nakon razgovora dužeg od jednog sata Guardiola je na konferenciji za medije i cjelokupnu sportsku javnost upoznao sa svojom odlukom. 

- Ovo je bio strašno težak trenutak za mene. Zahvalio bih svim igračima, bilo je zadovoljstvo i privilegij trenirati ih. Još sam u jesen rekao predsjedniku da odlazim, no nisam to mogao reći igračima. Sada kada smo ispali iz dva glavna natjecanja mogao sam to objaviti - rekao je u emotivnom obraćanju medijima Guardiola. 

Zanimljivo je da su na konferenciji za novinare u 'publici' bili i Cesc Fabregas, Victor Valdes te Gerard Pique.

Pep je još u srijedu održao četverosatni sastanak s Andonijem Zubizaretom, Josepom Bartomeuom te predsjednikom Sandrom Rosellom na kojem je i donesena odluka, no nitko nije želio odluku potvrditi prije no što Guardiola sa svime upozna igrače.

  • U svojoj vladavini srušio je rekord svog prethodnika Franka Rikaarda po postotku pobjeda. Pep je na čudesnih 76,4% dok je Rijkaard bio na 58,9%. 
  • Od njegova preuzimanja prve momčadi Messi je zabio 201 gol u 214 službenih utakmica.
  • Svoju igračku karijeru u Barceloni je zaključio 27. travnja 2001. Prije točno 11 godina

Umoran je i misli da je napravio sve što je mogao s Barcom

Razlog odlaska? Prema dostupnim podacima Guardiola je umoran i želi uzeti jednogodišnju stanku od trenerskog posla. Neće produžiti ugovor, sezonu će odraditi do kraja, a onda će otići na odmor. Potvrdio je i kako misli da je napravio sve što je mogao s Barcelonom te da ne može ponuditi više ništa novo.

Tijekom emotivnog razgovora s igračima na današnjem treningu Guardiola im je pokušao objasniti koliko je važno da sezonu završe sa stilom. Odnosilo se to na osvajanje Kupa kralja, bio bi to 14 Guardiolin trofej u četiri godine. U finalu će igrati protiv Athletic Bilbaa.

Legenda Reala: Nogomet treba Guardiolu

Raul i Pep Guardiola u odličnim su odnosima, veliki su prijatelji i često jedan drugoga ističu u svojim intervjuima. Tako je Raul emotivno reagirao i na najavu Pepova odlaska.

- Nogomet treba Guardiolu, no on najbolje zna zašto je donio odluku - rekao je Raul.

Gullit: Nigdje neće biti tako uspješan

Bivša zvijezda Milana i Nizozemske Ruud Gullit uključio se u raspravu o Guardioli. Na Twitteru je napisao kako Pep nikad više neće biti tako uspješan.

- Guardioli će biti teško otići bilo gdje drugdje. On sada može samo pasti na lošije. Osim ako ne povede Messija sa sobom. Moramo se zahvaliti Guardioli na svim tim lijepim godinama u Barceloni. Skidam mu kapu. Volim Pepa, no želim da Roberto Di Matteo ostane na klupi Chelseaja - napisao je Gullit.

Wenger: Iznenađen sam, nije pravi trenutak da ode

- Možda i nije najbolji trenutak da Guardiola objavi odlazak nakon što je izgubio od Reala i ispao od Chelseaja. Volio bih da je ostao i nastavio gdje je stao - rekao je Wenger.

Odmor, Inter, Arsenal, Chelsea...?

Iako je Guardiola najavio da će se odmarati najmanje godinu dana, već su krenula nagađanja koji će klub preuzeti. U najužem izboru navodno su Chelsea, Inter i Arsenal. Spominju se još i Manchester United, City te Liverpool, no prema svemu sudeći najbliže je klubu koji ga je izbacio iz Lige prvaka, a neposredno i sa klupe Barcelone. AS piše kako se još 29. veljače u Parizu Guardiola našao s Abramovičem da bi se dogovorio o detaljima ugovora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići