Obavijesti

Sport

Komentari 33

Španjolski nogometaš: Andrej Plenković mi je pomogao da pobjegnem iz Ukrajine...

Španjolski nogometaš: Andrej Plenković mi je pomogao da pobjegnem iz Ukrajine...

Hrvatski premijer Andrej Plenković je nazvao hrvatsku ambasadu u Kijevu, oni su kontaktirali s granicom i pustili su nas u Mađarsku, rekao je španjolski nogometaš Amilcar Djau Codjovi

VIDEO

Prije sedam dana započela je invazija Rusije na Ukrajinu, a međuvremenu je tu zemlju napustilo nekoliko stotina tisuća ljudi. Među njima su i neki hrvatski sportaši koji su se snalazili na svakakve načine samo kako bi izašli iz Ukrajine.

Pokretanje videa...

specka granatiranje Žitomira 00:32

Igor Jovićević, Neven Đurasek i Lovro Cvek vozili su u komadu 24 sata tijekom koji su prešli 1000 km samo kako bi se dokopali rumunjske granice, a hrvatski nogometaš Ivan Pešić je s nekoliko suigrača iz svoje Vorskle Poltave uspio pobjeći u Mađarsku. I to uz pomoć hrvatskog premijera Andreja Plenkovića!

Otkrio je to za CNN njegov suigrač Amilcar Djau Codjovi iz Španjolske. Dva dana su pokušavali prijeći u Mađarsku, a onda je reagirao Plenković.

- Pešić je baš u tom trenutku bio na telefonu sa svojom ambasadom i odjednom povikao "brzo, dođite ovamo" i mi smo se okupili oko njega. Hrvatski premijer Andrej Plenković je poslije razgovora nazvao hrvatsku ambasadu u Kijevu, oni su kontaktirali s granicom i pustili su nas - rekao je Amilcar Codjovi. 

Na početku mu je klub rekao da pričeka dok mu oni ne srede izlazak iz Ukrajine, ali kada je shvatio da će se to sve odužiti, zajedno sa suigračima sjeo je u automobil i krenuli su na put od 1500 kilometara. Prvotni plan je bio otići u Poljsku, ali kako su tamo bile ogromne gužve, preusmjerili su se na Mađarsku. Na svome putu imali su i velikih problema. Pokvarili su im se automobili usred noći, a nitko od prolaznika nije im htio pomoći.

Andrej Plenković obratio se medijima nakon sastanka

Pričekali su mini bus s kojim su planirali doći do granice. Gužva je bila ogromna pa su pješice krenuli prema Mađarskoj, no i tu su se pojavili novi problemi. Nisu ih htjeli pustiti pod izlikom da im za prelazak granice treba automobil. 

Bili su u panici, skoro su odustali od svog plana, mislili su da će ostati zaglavljeni u Ukrajini, ali tada je cijelu stvar spasio Andrej Plenković koji je nogometašima omogućio prelazak granice kako bi se napokon mogli vratiti svojim obiteljima. Bilo ih je ukupno 13, a s njima i Hrvati Ivan Pešić te David Puclin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo
On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru
ODGOJIO BROJNE 'VATRENE'

On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru

Kod kuće u frižideru držim injekciju inzulina za opasne situacije. Rekao sam ženi da me slobodno pikne gdje god. Triput sam padao u hipoglikemijsku komu, otkrio nam je svojevremeno Silvijo Čabraja