Obavijesti

Sport

Komentari 22

Spanoulis nikad nije zaboravio Ukića: Novi je ogled - večeras

Spanoulis nikad nije zaboravio Ukića: Novi je ogled - večeras
1

TIHI VOĐA "Spanoulis nikad nije najglasniji na terenu, ali zna biti prgav ako treba. Naći će protivničkog igrača za kojeg zna da će reagirati na sitne provokacije..."

VIDEO

- Sjećam se, naravno. Igrali smo tri produžetka, zabio sam mu 25 koševa, ali to ga je samo napalilo za uzvrat, pa nas je sam uništio. Dobili su nas skoro 40 razlike.

Roko Ukić govori o susretima Splita i Maroussija iz nekadašnjeg Champions Cupa iz 2002. godine. Tad 18-godišnji Ukić zabio je tri trice u drugom od tri produžetka, a Split je pobijedio 123-119. Dvije godine stariji Vassilis Spanoulis u uzvratu je u Grčkoj podijelio devet asistencija za samo 22 minute, predvodio je svoju momčad do pobjede 119-85.

Spanoulis je jedan od najvećih u povijesti

- Već tad se znalo da ga čeka velika karijera, ali tek od prelaska u Olympiacos ušao je u društvo najvećih europskih košarkaša svih vremena. Pa ovo što on radi poslije svoje 30. godine stvarno je čudesno - hvali Ukić grčkog razigravača.

Spanoulis je nakon prelaska u Olympiacos praktički sam osvojio dvije Eurolige. No dok je imao uspjeha u najjačem europskom natjecanju, u domaćim natjecanjima nije znao kako protiv “zelenih”. Grčki novinari u tim su dvobojima Panathinaikosa i Olympiacosa stalno hvalili obranu baš Ukića na Spanoulisu.

- A ispada da sam ga uspio braniti s koliko-toliko uspjeha. Samo da i sad bude tako - kaže Ukić uoči današnjeg ogleda u Areni u 21 sat (HRT 2). Ne zna koji mu je to put da će morati čuvati Spanoulisa.

- Ha... Valjda milijunti - smije se kapetan Hrvatske.

U tih “milijun” ogleda nikako nije ulazio u sukob sa šefom grčke igre.

- On jest prgav, ali nije glasan na terenu. Međutim, bocnut će nekog protivnika za kojeg zna da će reagirati. Protiv nas je imao na piku Jonasa Mačiulisa, stalno su se svađali - prisjetio se Roko.

Grci nemaju straha za razigravače

Spanoulis ima 33 godine i na karijera mu je na zalasku. A dok se mi mučimo s novim razigravačima, Grci neće imati problema ni kad Vassilis ode.

- To je nešto što te nijedan trener ne može naučiti, samo suigrač. On je učio od Papaloukasa, Calathes i Sloukas učit će od njega - objašnjava Ukić, koji je dvije godine igrao s drugim grčkim velikanom.

Ali Diamantidisa nema u Zagrebu, odavno se oprostio od reprezentacije.

- Spanoulis je legenda. Ali ja bih svejedno prije uzeo Diamantidisa za suigrača.

Odnio mu je dvije dvostruke krune

Obrana Ukića na Vassilisu Spanoulisu bila je recept kojim je Panathinaikos dvije godine zaredom osvojio dvostruku krunu u Grčkoj.

Odlazak iz rivala preporodio ga je

- Prelazak iz Panathinaikosa u Olympiacos digao je Spanoulisovu igru na višu razinu, sad je legenda eurokošarke - objašnjava Roko Ukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling