Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
64 komentara

Spasiba, Rusi! Medveščak će imati budžet 10 milijuna eura

Medveščak će s deset milijuna eura, baš kao i Traktor, imati najmanji budžet u KHL-u. Moskovski CSKA i SKA St. Peterburg imaju najviše novca, 52 milijuna eura

Marko Lukunić/Pixsell
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

U utorak će se delegacija Medveščaka u Moskvi sastati s Aleksandrom Medvjedevim, predsjednikom KHL-a, i potpisati pristupnicu drugoj najboljoj hokejskoj ligi svijeta. 

Medveščak je prije četiri godine, kad je dobio poziv u EBEL, na računu imao samo 500 eura. U iduće tri sezone u KHL-u imat će budžet od 30 milijuna eura...

- Povjerenstvo se iz Zagreba vratilo s odličnim dojmovima. Mislim da će Medveščak postati 28. član KHL-a - rekao je Medvjedev.

Ostalo je samo pitanje budžeta. Potrebnih 30 milijuna eura za tri sezone. No Medvjedev je siguran da neće biti nikakvih problema.

- Čelnici Medveščaka u prijavi su dali i obećanje i jamstva - dodao je Medvjedev.

Rusi će osigurati sedam milijuna eura, a Medveščak još tri milijuna.

- Ideja je da se to s vremenom okrene - rekao je Damir Gojanović.

Samo je pitanje kako, budući da Medveščak u četiri sezone EBEL-a nije pronašao glavnog sponzora koji bi iskeširao i 500.000 eura.

Ulaskom u KHL “medvjedi” više ne bi igrali u EBEL-u. Višak igrača posuđivali bi drugim klubovima u austrijskoj ligi, vjerojatno Slovencima, koje bi tako pripremali za KHL.

Osim trenera, Medveščak traži profesionalnoga generalnog menadžera. I momčad će biti potpuno nova. Ugovor s Medveščakom imaju samo Martinović i Perkovich. Uz budžet od deset milijuna eura, plaće igrača iznosit će između 200.000 i 300.000 eura. Prosjek u KHL-u je oko 500.000 eura. 

- Rusima smo poslali popis od 15 igrača, Kanađana i Amerikanaca hrvatskog podrijetla - rekao je Gojanović.

Neki od igrača s tog popisa su Victor Oreskovich, Mark Dekanich, Mark Fistric, Corey Sarich... Neki su navodno pristali, neki se još nećkaju.

Za Medveščak je ipak najvažnije da se ugovorom s KHL-om financijski spasio. Vratit će dugove i biti miran iduće tri godine.

“Medvjedi” će, pišu ruski mediji, vjerojatno igrati u skupini s moskovskim Dinamom, SKA St. Peterburgom, Donbassom, Levom, Slovanom i Vitazom.

Igrat će se u Ledenoj dvorani

Rusi su željeli da Medveščak domaće utakmice igra u Areni Zagreb, no dom “medvjeda” ostat će Ledena dvorana.

- Plan je igrati osam utakmica u zagrebačkoj Areni. Ostalo u Ledenoj dvorani Doma sportova - rekao je Gojanović.

Najveća plaća - devet milijuna €

Medveščak će s deset milijuna eura, baš kao i Traktor, imati najmanji budžet u KHL-u. Moskovski CSKA i SKA St. Peterburg imaju najviše novca, 52 milijuna eura. Najveću plaću ima Aleksandar Radulov (CSKA), devet milijuna eura.  

  • Gledanost Po gledanosti “medvjedi” bi bili peti u KHL-u. Gleda ih 7994 ljudi u prosjeku
  • Najskuplji Najveću plaću u Medveščaku imao je Robert Kristan, oko 100.000 eura
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message