Obavijesti

Sport

Komentari 5

Specijalna bolnica Sv. Katarina i HNS dogovorili daljnju suradnju

Specijalna bolnica Sv. Katarina i HNS dogovorili daljnju suradnju
7

Specijalna bolnica Sv. Katarina i Hrvatski nogometni savez dogovorili daljnju stručnu i znanstvenu suradnju, a Luka Modrić imenovan je globalnim veleposlanikom bolnice

VIDEO

Ugovor, kojim se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja Specijalne bolnice Sv. Katarina i Hrvatskog nogometnog saveza, danas su potpisali Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i prof.dr. Igor Borić, ravnatelj Specijalne bolnice Sveta Katarina.

Tom prigodom prilikom Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije postao je globalni veleposlanik Specijalne bolnice Sv. Katarina, a predsjednik Upravnog vijeća bolnice prof. dr. sc. Dragan Primorac uručio mu je statuu i srebrnu značku Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Prema mnogima Luka Modrić, najbolji je vezni igrač svih vremena. Tijekom sezone 2017./18., Luka je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, najboljim igračem Europe po izboru UEFA-e, najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e (The Best FIFA Men's Player) te najboljim igračem svijeta za 2018. godinu u izboru Ballon d'Or France Footballa. Prvi je Hrvat koji je osvojio navedena priznanja, a Luka Modrić je prvi i jedini nogometaš u povijesti koji je u istoj godini osvojio sve četiri spomenute nagrade.

Specijalna bolnica Sv. Katarina europski je centar izvrsnosti u području personalizirane medicine, službena bolnica Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, koja u području znanosti blisko surađuje s Međunarodnim društvom primijenjenih biološki znanosti (ISABS) i čuvenom američkom bolnicom Mayo Clinic. Nedavno je Specijalna bolnica Sv. Katarina potpisala ugovor o strateškoj suradnji s najvećom američkom zdravstvenom institucijom University of Pittsburgh Medical Center (UPMC).

U lipnju ove godine, Specijalna bolnica Sv. Katarina u suradnji s Mayo Clinic i ISABS-om organizirala je jedan od vodećih svjetskih znanstvenih događaja iz područja personalizirane medicine, a u radu dosadašnjih kongresa sudjelovalo je više od 6.000 znanstvenika i 800 predavača među kojima i osam dobitnika Nobelove nagrade.

U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, liječnici i znanstvenici Specijalne bolnice Sv. Katarina pokrenuli su niz globalno prepoznatih projekata među kojim je i „Hrvatski model prevencije iznenadne srčani smrti“ u cijelosti zasnovan na konceptu personalizirane medicine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom