Obavijesti

Sport

Komentari 33

Čabraja: Igrali smo bez rizika; Pokrivač: Krama je bio odsječen

Čabraja: Igrali smo bez rizika; Pokrivač: Krama je bio odsječen

Utakmica bez rizika. Sad protiv Kanade moramo na tri boda. Maroko je ozbiljna momčad, odgovorna. Čisto sumnjam da će Kanada i Belgija imati laganu priču s Marokom, rekao je Silvijo Čabraja

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je s Marokom (0-0). Do najsitnijih detalja utakmicu su secirali naš stručni komentator, trener Lokomotive Silvijo Čabraja te bivši 'vatreni' Nikola Pokrivač.

UŽIVO: Pratite emisiju 24sata

Čabraja: Utakmica bez rizika

- Utakmica bez rizika. Sad protiv Kanade moramo na tri boda. Maroko je ozbiljna momčad, odgovorna. Imali su svega par grešaka, gdje im je Luka ukrao loptu. Čisto sumnjam da će Kanada i Belgija imati laganu priču s Marokom - rekao je Čabraja nakon utakmice.

- Da bismo bili opasni po gol, morali smo više ići prema naprijed. Kažem, niti mi niti Maroko nismo preuzeli rizik. Tražili smo grešku protivnika koju ćemo iskoristiti - dodao je trener Lokomotive.

Nije bilo prostora za Andreja Kramarića.

- Andrej je bio odsječen. Izostale su prave lopte za njega, pravi ubačaji. Borna Sosa nije mu mogao previše pomoći. Vidjelo se da je dobio naputke da ne ide previše prema naprijed, morao je čuvati Ziyecha.

Možda su dečki bili uspavani zbog ranog termina?

- Ma ne. Pa Zlatko je organizirao treninge ranije, baš zbog ove utakmice. Bilo je 10 dana adaptacije organizma. Pa i utakmice Premiershipa igraju se u 12 ili 13 sati - pojasnio je Čabraja.

'Vatreni' s nikad jačim gardom: Idemo obraniti to rusko srebro!
'Vatreni' s nikad jačim gardom: Idemo obraniti to rusko srebro!
Ćiro se prisjetio prve utakmice 'vatrenih' na SP-u: Šuker mi je rekao da će biti najbolji strijelac
Ćiro se prisjetio prve utakmice 'vatrenih' na SP-u: Šuker mi je rekao da će biti najbolji strijelac

Pokrivač: Nije se dogodilo ništa loše

Što možemo očekivati protiv Kanade?

- Vjerojatno će biti strpljivi. Nisam ih previše gledao pa vam ne bih znao previše reći. Čekat će kontru. Mislim da će Dalić i njegov stožer pronaći dobitnu kombinaciju - kaže Čabraja.

Dominik Livaković bio je siguran. Prije nekoliko mjeseci oko njega je bilo nekih upitnika.

- Ma imamo tri vrhunska golmana. Danas je bio sjajan, a u nedjelju mu želim previše posla - rekao je Pokrivač.

Dalić je izvadio Nikolu Vlašića već nakon 45 minuta.

- Nije ga izbornik sigurno izvadio zbog propuštenog zicera krajem poluvremena. Očito je riječ o nekakvoj ozljedi i nije imalo smisla riskirati, da se to ne pogorška - dodao je Čabraja.

Pokrivač je godinama bio reprezentativac. Zanimalo nas je kakva je atmosfera nakon ovakvih utakmica.

- Ništa im se loše nije dogodilo. Sad je najbitnije rekuperirati se. Dečki će kasnije u hotelu sigurno pratiti i druge utakmice - rekao je Pokrivač.

- Kao što je Nikola rekao, neće naši klonuti duhom. To su igrači s previše utakmica u nogama. Sjest će, analizirati sve. Kažem, ovaj rezultat nije tragedija. Možda smo trebali preuzeti više rizika, ali nešto se pita i Maroko. Bili su odgovorni otraga.

Ovo su WAGsice nogometaša Maroka: Većina ih skriva svoje bolje polovice od očiju javnosti
Ovo su WAGsice nogometaša Maroka: Većina ih skriva svoje bolje polovice od očiju javnosti
Otvaranje SP-a za zaborav: Bezidejna Hrvatska do boda
Otvaranje SP-a za zaborav: Bezidejna Hrvatska do boda

Evo što su gosti rekli u najavi utakmice

- Znam iz iskustva da je prva utakmica najteža. Vidjeli smo na utakmici Saudijske Arabije i Argentine jučer da su iznenađenja moguća. Maroko je ozbiljna reprezentacija, s nekoliko svjetskih igrača - rekao je u uvodu Pokrivač.

- Svi Hrvati očekuju da će to biti pobjeda od dva-tri razlike. Što je Nikola rekao, gotovo svi njihovi igrači rođeni su u Europi ili kao tinejdžeri otišli tamo. Poraz Argentine kao upozorenje? Ma mi imamo drugačiji mentalitet. Nosimo taj grb s ponosom - rekao je trener Lokomotive Čabraja.

Naši gosti prokomentirali su sastav.

- Krenuo je s Lovrenom kao iskusnim stoperom i jednim mladim, Gvardiolom. Krama u napadu? On je lija u 16 metara, radi razliku u igri jedan na jedan. Bruno Petković je više za izgradnju igre - rekao je Čabraja.

Pokrivač: I ja bih izabrao Lovrena

Riječ je dobio i Pokrivač.

- Izbornik Dalić je s njima i sigurno zna što je najbolje. Da se mene pita, i ja bih se odlučio za Lovrena. Imaju neki ovakvo ili onakvo mišljenje o njemu, ali to je sjajan stoper. Krama? Zabio je Saudijskoj Arabiji, u dobroj je formi. Ma koga god da je Dalić u napadu izabrao, ne bi pogriješio - rekao je bivši "vatreni".

Marokanci su smijenili Vahida Halilhodžića prije prvenstva.

- Kod Vahe su Marokanci igrali s trojicom otraga. Sad je došao novi izbornik i promijenio sustav. Igraju s četvoricom iza. Nadajmo se da se još nisu adaptirali na taj sastav - komentirao je Čabraja.

Ova momčad Hrvatske izgleda odlično...

- Ma imamo bogatstvo. Različite tipove napadača. S Brunom Petkovićem možemo igrati na posjed, on može kreirati, sudjelovati u igri. Ante Budimir može raditi pritisak na zadnju liniju - dodao je Čabraja.

Zagreb: Nogometnom utakmicom najavljena humanitarna kampanja Darujmo ružičasti život

Čabraja: Ni ja ne bih zvao Vahu

Vaha sjajno poznaje Marokance. Dalić je kazao kako nije tražio njegovu pomoć u pripremi utakmice.

- Ne bih ga ni ja zvao. Zlatko Dalić ima svoj stožer. Sigurno su proveli puno vremena analizirajući Maroko. Ma, gledajte, mi se moramo fokusirati na sebe. Ako mi odradimo priču na pravi način, trebalo bi to otići na naš mlin - smatra strateg Lokomotive.

Više u reprezentaciji nema Ćorluke, Rakitića, Badelja, Mandžukića...

- Dalić je odradio sjajnu smjenu generacija. To je dobro i prirodno. Svi imaju svoj vijek trajanja - rekao je Pokrivač.

Hoće li biti problem neiskustvo Joška Gvardiola?

- Ma kakvi. Zašto dečku od 20 godina ne dati šansu. Pa još od juniorskih dana pričalo se o njemu kao velikom projektu. Već je tad odskakao. Kasnije postao i ponajbolji ako ne i najbolji igrač Dinama. Potvrdio je klasu u Leipzigu. Nema straha - dodao je Čabraja.

Pribojavate li se slučaja Kalinić?

- Ja to gledam na jedan drugi način. Zlatko Dalić i njegov stožer složili su sad jednu homogenu cjelinu. Na velikim natjecanjima nema mjesta takvom ponašanju - rekao je Čabraja.

Pokrivač: Ne bih se zadovoljio samo prolaskom grupe

Vaši favoriti?

- Francuska je pokazala karakter. Gubili su, okrenuli i zabili četiri gola. Tako glatko, bez obzira na protivnika. Moramo ih svrstati među favorite. Mislim da će Brazil isto dogurati daleko. Puno reprezentacija još nismo vidjeli. Hrvatska? Ne bih se zadovoljio samo prolaskom grupe. Zašto ne ponoviti Rusiju? - smatra Pokrivač

- Francuska svakako, ali zašto ne i Hrvatska. Vjerujem da možemo svakog pobijediti. Daj Bože da ova utakmica ode u pravom smjeru, da se napravi prava atmosfera. Gledajte, uspjeh je što smo uopće na SP-u, ali zašto se ne potući i otići do kraja. Nogomet je prevrtljiva igra. Što god napravimo, bit će samo plus. Bili smo drugi na SP-u, ne trebamo se podcjenjivati - rekao je Čabraja.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe