Obavijesti

Sport

Komentari 42

Perković izgubila na Hanžeku: Mogu savladati i nemoguće...

Perković izgubila na Hanžeku: Mogu savladati i nemoguće...
12

Na 63. Hanžekovićevu memorijalu europska, svjetska i olimpijska prvakinja Sandra Perković ipak nije uspjela slaviti s hicem od 65.63 metara. Protiv ozljede nije mogla

VIDEO

Tijelo mi je načeto, žao mi je što ću u ovakvom izdanju nastupiti u Zagrebu i baš me je zato nekako frka ovog natjecanja. Valjda prvi put u posljednjih nekoliko godina, rekla je Sandra Perković uoči nastupa na 63. Memorijalnom turniru Boris Hanžeković.

Europska, svjetska i olimpijska prvakinja odlučila je nastupiti za svoju zagrebačku publiku na zagrebačkom mitingu, unatoč jakim bolovima u leđima, te je osvojila drugo mjesto u bacanju diska.

- Došla sam tu dala sam sve od sebe do kraja sam se borila i trudila što je najvažnije, nisam odustajala. Glava je bila ta koja je vukla, glava mi ja dala snagu. Bacila sam 65.63, u takvim uvjetima s takvim problemima. Prije deset dana nisam mogla stajati, kamoli hodati, danas sam izašla na stadion kao da mi nije ništa. Velika je ova pobjeda, pobijediti samu sebe to je nešto neopisivo, pokazati sebi da mogu i kada je nemoguće - poručila je Perković putem priopćenja i dodala:

- Danima sam šutila i borila se uopće da se pojavim na natjecanju i uspjela sam. Ne žalim za ničim, presretna sam što sam dala sve od sebe za naše navijače. Zahvaljujem svima što su došli podržati me i kada je najteže i bodriti svoju olimpijsku, svjetsku i europsku prvakinju. Hvala vam svima, a sada idemo dalje. Idemo u Bruxelles pokupiti dijamant za koji smo se borili ove godine.

Perković na izmaku još jedne uspješne sezone u kojoj je došla i do drugog uzastopnog naslova u Dijamantnoj ligi, je u Zagrebu prekinula dominaciju i ostvarila prvi poraz u sezoni. Sandra je bacila u prvoj seriji 65.63 metara te je do kraja imala neispravne hice, što joj je bilo dovoljno za drugo mjesto. Pobijedila je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood s hicem od 66.29, a trećeplasirana je završila Nijemica Nadine Müller s daljinom 62.55 metara.

Ana Šimić treća u skoku u vis, Oliveru i Wilsonu memorijalna utrka

Za razliku od prošlih izdanja Hanžeka, u ženskom skoku u vis nedostajala je Blanka Vlašić, no zamijenila ju je Ana Šimić, koja je skokom od 195 centimetara došla do trećeg mjesta, isto koliko i drugoplasirana Green-Tregaro, kojoj je trebalo manje pokušaja. Pobjednica je bila Irina Gordeeva s istom visinom i najmanje pokušaja.

U memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara prepone slavio je svjetski prvak iz Moskve David Oliver s 13.25 sekundi, ali i sunarodnjak Ryan Wilson, koji je imao identično vrijeme, a treći je bio Dayron Robles (13.30).

Na 'stotki' najbrži Rodgers i Pierre

U najbržim trkačkim disciplinama slavili su američki trkači i trkačice. U muškoj konkurenciji pobijedio je Mike Rodgers s 9.97 sekundi ispred Jamajčanina Kemara Bailey-Colea (9.99) i Amerikanca Justina Gatlina (10.01). Kod žena je najbrža bila Barbara Pierre s 11.00 ispred sunarodnjakinja Alexandrije Anderson (11.06) i LaKeishe Lawson (11.25).

Pala četiri rekorda mitinga

Prvi je pao na samom početku natjecanja, a pobrinuo se legendarni Finac Tero Pitkämäki, koji je do pobjede u bacanju koplja došao hicem od 86.36 metara ispred sunarodnjaka Ruuskanena (85.64) i Kenijca Yega (84.92).

Brazilac Augusto Dutra oborio je rekord Hanžeka u skoku s motkom visinom od 575 centimetara, drugi je bio njegov sunarodnjak Braz s 565, a treći Ukrajinac Korchmid s 540 centimetara. Naš predstavnik Ivan Horvat preskočio je 520 centimetara te je završio peti.

Treći rekord skinuo je Kenijac Caleb Ndiku na 3000 metara sa zaprekama istrčavši vrijeme 7:35.06 minuta, a još jedan je pao u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji u kojoj je najbrža bila Etiopljanka Hiwot Ayalew s 9:28.72 minuta.

  • Sve rezultate sa 63. Hanžeka možete pogledati OVDJE.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja