Obavijesti

Sport

Komentari 2

Spektakl s devet golova u Sesvetama, Dinamo zadržao prednost ispred Hajduka...

Spektakl s devet golova u Sesvetama, Dinamo zadržao prednost ispred Hajduka...

Hajduk je u 19. kolu juniorskog prvenstva slavio protiv Istre, dok je Dinamo pobijedio Kustošiju. Lokomotiva je izgubila od Rijeke i ostala bez bitnih bodova u borbi za naslov prvaka

VIDEO

Proteklog vikenda odigrano je 19. kolo Prve NL juniora, a stanje je i dalje isti. Dinamo drži prvo mjesto s četiri boda prednosti ispred Hajduka, a ima i utakmicu manje. Modri jure po obranu naslova kojeg su prošle sezone osvojili u drami posljednjeg kola.

Osijek je na otvaranju kola remizirao bez golova kod Mladosti iz Ždralova, a spektakularnu utakmicu prepunu preokreta odigrali su Sesvete i Varaždin. Sesvećani su na svome terenu slavili 5-4. Bio je to susret u kojem su Varaždinci vodili čak triput, no ostali su bez svega.

Gosti su poveli golom Tina Levanića u drugoj minuti, izjednačio je Antonio Sinković u 29. minuti, no novu prednost Varaždincima donio je Nick Ocvirek u 35. minuti. Na početku drugog dijela vidjeli smo čak tri gola u pet minuta. Prvo je Filip Djevelekaj izjednačio na 2-2 u 50. minuti, Mahmut Afsar je tri minute kasnije vratio prednost Varaždinu, a u 55. minuti već je bilo 3-3. Zabio je Niko Tomaić.

Nakon toga je uslijedila manja pauza od golova do 73. minute kada je Domagoj Regetaš zabio za prvo vodstvo Sesveta na utakmici. Nick Ocvirek izjednačio je na 4-4 u 87. minuti, gosti su imali bod u džepu, ali samo minutu kasnije Ivan Bjelivuk donio je pobjedu domaćinima.

Rudeš je na svome travnjaku pobijedio Slaven Belupo 2-1. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u tri minute. Duje Korač zabio je za vodstvo u 63. minuti, a tri minute kasnije precizan je bio i Patrik Turković. Utješni gol za goste zabio je Uroš Mrdaković u 77. minuti.

Rijeka je zadala težak udarac Lokomotivi u borbi za naslov. Deklasirali su ih (4-1) na stadionu Robert Komen.

Lokosi su veli golom Bartola Karduma u šestoj minuti, domaćini su izjednačili preko Šimuna Butića u 14. pa preokrenuli u nastavku. Lukas Murica zabio je za 2-1 u 68. minuti, Rajan Žlibanović tri minute kasnije povisio na 3-1, a konačan rezultat postavio je Jakov Bilajac u 79. 

Mladi hajdukovci vratili su se pobjedama nakon kiksa u prošlom kolu. Bili tići su na pomoćnom terenu Poljuda slavili protiv Istre. Mateo Bačić (30.) i Patrik Prodanović (87.) srušili su Puležane.

Ženeva: Polufinalni susret Lige prvaka mladih između Hajduka i Milana

Šibenčani, predvođeni legendarnim Ivicom Vastićem na klupi, su na svome travnjaku razbili posljednju Cibaliju 3-0. Diego Sekulić načeo je goste u 34., Lovre Kulušić u 70. povisio na 2-0, dok je Sekulić u nadoknadi zabio i svoj drugi gol.

Juniori Dinama održavaju prednost ispred Hajduka, a uz to imaju i utakmicu manje. Modri su na pomoćnom terenu u Maksimiru pobijedili Kustošiju golovima Zlatana Koščevića u 25. i 30. minuti. Dinamov dijamant i Šibenikov Sekulić su s 12 golova najbolji strijelci prvenstva.

Zagreb: Juniori Dinama i Lokomotive sastali se u 11. kolu Prve lige

Dugopolje i Gorica remizirali su (2-2) u derbiju začelja na ŠRC Hrvatskh vitezova. Gosti su imali dva gola prednosti, no nisu uspjeli slaviti. Bruno Knežević doveo je Goricu u vodstvo u 35. minuti, a u 70. minuti Arona Fall povisio na 2-0. Ipak, domaćini se nisu predali. Karlo Martinović smanjio je u 74. minuti, dok je konačan rezultat 2-2 postavio Dominik Plazibat u 86. minuti. 

Rezultati 19. kola, 1. NL Juniori

Mladost Ždralovi - Osijek 0-0

Sesvete - Varaždin 5-4

Rudeš - Slaven Belupo 2-1

Rijeka - Lokomotiva 4-1

Hajduk - Istra 2-0

Šibenik - Cibalia 3-0

Dinamo - Kustošija 2-0

Dugopolje - Gorica 2-2

Raspored 20. kola

Slaven Belupo - Mladost Ždralovi (9. ožujka, 10 sati, Gradski stadion "Ivan Kušek Apaš", Koprivnica)

Kustošija - Lokomotiva (9. ožujka, 10 sati, Kustošija, Zagreb)

Varaždin - Šibenik (9. ožujka, 11 sati, Stadion Varteks, Varaždin)

Cibalia - Rijeka (9. ožujka, 11 sati, Stadion Cibalia, Vinkovci)

Istra - Rudeš (9. ožujka, 12 sati, Arena Hospitality Group br. 7, Medulin)

Osijek - Sesvete (9. ožujka, 14 sati, Opus Arena, Osijek)

Dinamo - Dugopolje (9. ožujka, 14.30 sati, Stadion Maksimir, Zagreb)

Gorica - Hajduk (10. ožujka, 14 sati, Gradski stadion, Velika Gorica)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži