Obavijesti

Sport

Komentari 169

Spektakularan video! Osijek je objavio izgled novog stadiona

Spektakularan video! Osijek je objavio izgled novog stadiona
3

Kamp i novi stadion Osijeka na Pampasu trebali bi biti gotovi za dvije godine. "Prestali smo sanjati, počinjemo živjeti", poručili su iz bijelo-plavog kluba uz vizual budućeg doma

VIDEO

Dio po dio, trokutić po trokutić, NK Osijek na svojim je stranicama na društvenim mrežama u proteklih devet dana objavljivao izgled budućeg stadiona. Iz bijelo-plavog kluba u četvrtak su napokon objelodanili cjelovit izgled novog stadiona, koji bi trebao moći primiti oko 12.000 gledatelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:46

Stadion je samo dio projekta potpune obnove Osijekove infrastrukture pod vodstvom nove uprave. U kamp na Pampasu i novi stadion klub će ukupno uložiti između 35 i 40 milijuna eura. Pripremni radovi počeli su u prosincu prošle godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Novi stadion NK Osijek

Prestali smo sanjati i počeli živjeti!

Objavljuje NK Osijek u 19. travnja 2018

Stadion će prvi u Hrvatskoj imati kompletno natkrivene tribine. Utakmice će se moći pratiti i iz kreveta, saune ili jacuzzija koji će također biti u sklopu stadiona, točnije lože na zapadnoj tribini. Zauzimat će 3500 kvadratnih metara, bit će na tri kata i imati parking od 150 mjesta za djelatnike i posjetitelje.

Kamp, čija se vrijednost izgradnje procjenjuje na oko osam milijuna eura, imat će klupski hotel, sedam grijanih terena, prostorije za igrače u kojima će provoditi slobodno vrijeme i još mnogo drugih popratnih sadržaja. Cijeli projekt trebao bi biti gotov krajem 2019. ili početkom 2020. godine.

- Ono što su generacije navijača i simpatizera NK Osijek dugo čekale konačno postaje stvarnost. Prestali smo sanjati, počinjemo živjeti - rekao je na predstavljanju predsjednik Osijeka Ivan Meštrović.

"Fasada" kao na Allianz Areni

Stadion je projektirala osječka tvrtka Sirrah projekt, koja je projektirala i hrvatsku podružnicu Ikee. Krov će mu dosezati i deset metara izvan stadiona, što će omogućiti organiziranje raznih događaja na okolnom prostoru.

Vanjski izgled stadiona mijenjat će boje ovisno o prigodi; redovito će biti bijeli, a za posebne događaje boja će se mijenjati, kao što je slučaj s Allianz Arenom u Münchenu.

Tribine će od terena biti udaljene pet do šest metara, a prva dva reda od njih 16 sadržavat će luksuznije sjedalice sa skupljim ulaznicama. Tribine će biti maksimalno nakošene kako bi se iz svakog kutka utakmice mogle što bolje vidjeti. Iznad njih bit će promenada na kojoj će gledatelji moći kupiti hranu i piće.

Što se samog imena tiče, ono još nije određeno. Moguće je da nosi ime sponzora, ali i da građani Osijeka predlože ime pa da članovi kluba odaberu najbolji prijedlog.

Ništa nije slučajno, kaže Meštrović

- Ništa nije slučajno. Nije slučajna naša trostruka pobjeda (protiv Dinama, op.a.), nije slučajno da u našem klubu rade isključivo Osječani, da nam je trener Osječanin i nije slučajno da nam naši mađarski partneri daju slobodu da radimo sve sami - rekao je Meštrović i dodao:

- Zahvaljujem im na tome, zahvaljujem mađarskom premijeru Viktoru Orbanu za donaciju, dosad je već šest milijuna eura dao u razvoj sportske infrastrukture koja će biti slavonska tvornica nogometaša.

- Želimo stadion nabijen emocijama, strašću i ljubavi prema gradu. Cilj je da na stadion dolaze svi oni koji dosad nisu dolazili, pa ča i oni koje nogomet uopće ne zanima. Stadion mora biti simbol grada, mora biti nova razglednica i zato želimo promenadu od grada sve do stadiona - zaključio je Meštrović, prenosi SiB.hr.

Gradski vrt kao dom druge momčadi

U Osijeku planiraju obnovu i postojećeg doma Gradski vrt, koji bi trebao dobiti novi travnjak i u budućnosti biti dom B-momčadi, koja bi iduće sezone mogla igrati Drugu HNL.

- Gradski vrt otpao je jer se nije moglo graditi i igrati u isto vrijeme, a i želja nam je bila da stadion živi 365 dana, što tamo nije bilo moguće. Zbog toga je izabran Pampas uz koji će biti i kamp. U njega svakodnevno "hodočasti" minimum 1000 ljudi - zaključio je predsjednik NK Osijeka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener