Obavijesti

Sport

Komentari 32

Spektakularna noć! Pala su tri prvaka, GSP ugušio Bispinga...

Spektakularna noć! Pala su tri prvaka, GSP ugušio Bispinga...
1

UFC 217 u New Yorku ostat će zapisan kao event na kojem su čak tri prvaka izgubila svoj pojas. 'Penzioner' Georges St-Pierre pobijedio je Bispinga, a slavili su i Rose Namajunas i TJ Dillashaw

VIDEO

Obožavatelji slobodne borbe u New Yorku su noćas vidjeli pravi spektakl. U tri borbe za UFC pojas tri su prvaka ostala bez svojeg naslova, a po mnogima ovo je bila jedna od najboljih priredbi u povijesti UFC-a.

Na programu je bilo 11 borbi, devet njih završilo je prekidom, a ono najvažnije vidjeli smo u posljednje tri borbe. No, dok se i očekivalo da će posljednje tri borbe biti najzanimljivije, nitko nije mogao ni sanjati da će biti ovako spektakularno.

Najprije je Rose Namajunas (25), Amerikanka litavskog porijekla, pobijedila do sinoć dominantnu prvakinju Joannu Jedrzejczyk i uzela joj pojas. Dvaput ju je rušila udarcima, a drugi put ju je i 'dokrajčila' te priredila prvu senzaciju večeri i postala najmlađa UFC prvakinja u povijesti te treća najmlađa ako gledamo i mušku kategoriju.

TJ Dillashaw ponovno je prvak bantam kategorije nakon što je pobijedio Codyja Garbrandta prekidom u drugoj rundi. Bila je to i borba koja je imala najvatreniji uvod. TJ je napustio tim protiv čijeg se borca noćas borio, a kako mu to ovi nisu mogli oprostiti cijeli protekli tjedan niskim su ga udarcima pokušali izbaciti iz ravnoteže. No, nisu uspjeli, Dillashaw je ostao pribran i nokautirao prvaka. Najprije je sjeo desni kroše, prvak pada, a Dillashaw dolazi iznad njega i dovršava ga udarcima.

I na kraju sjajni Georges St-Pierre koji se s 36 godina na nevjerojatan način vratio u kavez, ali u višu kategoriju, i gušenjem protiv Michaela Bispinga pokazao da se nije vratio samo da bi ponešto još zaradio. Postao je tako četvrti čovjek u povijesti UFC-a koji je osvajao titule u dvije različite kategorije, velter i srednjoj. Odlično je otvorio borbu, podsjetio na svoje najbolje dane i svojim kretanjem potpuno prikočio Bispinga koji je pokušavao sve kako bi osigurao borbu sporijeg tempa. GSP je zadao dva opasna udarca prvaku u prvoj rundi, no Britanac se oba puta nekako izvukao. 

U drugoj rundi St-Pierre se malo umorio i tu je Bisping došao na svoje. Digao je prvak tempo, njegovi udarci počeli su sjedati na mjesto, a desnim direktom i ruši Kanađanina. No u trećoj rundi St-Pierre se opet vraća, srušio je Bispinga i pola runde provodi na njemu u gornjoj poziciji. No i tu Bisping pokazuje koliko je moćan, razbija arkadu GSP-u laktovima i obojica ustaju sredinom runde prilično krvavi, a na nogama je Kanađanin ipak u prednosti.

Minutu prije kraja St-Pierre je plasirao sjajan lijevi kroše, Bisping pada, ovaj dolazi na njega te laktovima i šakama nastavlja razbijati glavu prvaka. Bisping je i to nekako preživio, no samo na kratko. St-Pierre koristi priliku nepažnje Bispinga, dolazi mu iza leđa i hvata ga u gušenje. I tu je bio kraj, Bisping nije tapkao, no zaspao je i UFC ima novog prvaka, majstora kojeg u svijetu mješovite borbe jednostavno obožavaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao