Obavijesti

Sport

Komentari 5

Špikića žele talijanski divovi, Kahlina ipak neće u Bugarsku!

Špikića žele talijanski divovi, Kahlina ipak neće u Bugarsku!

Nagađanja i procjene kažu kako se u Velikoj Gorici nadaju da će Špikićev mogući transfer biti na razini klupskog rekorda, koji je postavljen odlaskom Atiemwena u Dinamo za 2,6 milijuna eura

Iznimno uspješna prvenstvena jesen HNK Gorice, okončana na trećemu mjestu tablice, dovela je i do velikog interesa za igrače velikogoričkog prvoligaša.

POGLEDAJTE VIDEO: Goričani slave

Pokretanje videa ...

Predsjednik Nenad Črnko kazao je kako postoje upiti za čak šest-sedam igrača, pri čemu su u prvom planu bili Kristijan Lovrić i Kristijan Kahlina, no posljednje informacije govore kako je transferu najbliži - Dario Špikić.

'Goricu vidim kao klub kroz koji se i ja kao trener mogu izraziti'
'Goricu vidim kao klub kroz koji se i ja kao trener mogu izraziti'

Sve bolje igre 21-godišnjeg krilnog napadača privukle su pozornost brojnih klubova iz inozemstva, a iz menadžerskih krugova može se doznati kako Špikić posebno dobro kotira u Italiji. Nekoliko je klubova iz Serie A pokazalo interes, a najkonkretnija su dva kluba iz gornjeg doma talijanskog nogometa, Lazio i Atalanta. U oba kluba prepoznali su Špikićev potencijal, s kojim u kombinaciji dolazi i relativno prihvatljiva cijena za okvire u kojima ti klubovi funkcioniraju.

Kako se može doznati, u Gorici su spremni razgovarati o transferu igrača koji je prošao Dinamovu i Hajdukovu omladinsku školu, ali imperativa prodaje, stalno ponavljaju u turopoljskom prvoligašu, apsolutno nema. Špikić će otići jedino dođe li prava, ozbiljna ponuda, iako se o konkretnim ciframa zasad ne govori.

Oreščanin je novi trener Gorice!
Oreščanin je novi trener Gorice!

Nagađanja i procjene kažu kako se u Velikoj Gorici nadaju da će Špikićev mogući transfer biti na razini klupskog rekorda, koji je postavljen odlaskom Atiemwena u Dinamo za 2,6 milijuna eura.

Propao transfer Kahline

Kahlina je ozlijedio prst te je izgledno kako će se prekinuti njegov veliki niz odigranih prvenstvenih utakmica, a čini se i kako mu je propao transfer u Ludogorec.

Još prije Božića pričalo se o njegovom odlasku u Bugarsku, a priče su na težini još dobile nakon što je tamošnji klub preuzeo dotadašnji trener Gorice, Valdas Dambrauskas.

Dambrauskas: Morao sam otići iz Gorice, ali ovo nije zbogom
Dambrauskas: Morao sam otići iz Gorice, ali ovo nije zbogom

Ipak, Bugari su dogovorili dolazak Nizozemca Sergija Padta, 30-godišnjeg golmana Groningena.

Padt je navodno već potpisao ugovor s bugarskim klubom, ali do kraja sezone ostat će u Groningenu nakon čega odlazi u Bugarsku. Zbog toga Ludogorec vjerojatno ipak neće više slati ponude za Kahlinu pošto je to mjesto popunjeno.