Obavijesti

Sport

Komentari 14

Splićanin Mark de Mori najavio je slavlje protiv Davida Hayea

Splićanin Mark de Mori najavio je slavlje protiv Davida Hayea
1

Haye mi izgleda nezainteresirano uoči skorašnjeg meča i u tome vidim svoju šansu, rekao je 33-godišnji Mark de Mori, australski boksač hrvatskih korijena i požeški zet

VIDEO

Australski boksač hrvatskih korijena Mark de Mori (33), koji od 2013. godine živi u Splitu, najavio je pobjedu protiv bivšega svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Britanca Davida Hayea (35) u meču koji će se 16. siječnja održati u londonskoj O2 Areni.

- Imamo jasan plan. Idemo na pobjedu protiv Hayea i vjerujem kako do pobjede mogu stići nokautom - rekao je De Mori čiji je trener bivši hrvatski boksač i izbornik Marijo Šivolija-Jelica.

De Mori je priznao kako je Haye favorit, ali je uvjeren kako može iznenaditi dvije godine starijeg suparnika koji je 2009. postao svjetski prvak po WBA verziji nakon što je na bodove pobijedio Nikolaja Valujeva. No dvije godine kasnije Haye je ostao bez titule nakon poraza od Vladimira Klička.

- Borba će biti intenzivna jer i Haye i ja smo poznati nokauteri - istaknuo je De Mori koji se osvrnuo i na vijesti kako Haye već gleda prema Tysonu Furyju, a iduću borbu vidi kao sredstvo da se vrati na rang ljestvicu.

- Haye mi izgleda nezainteresirano uoči skorašnjeg meča i u tome vidim svoju šansu - dodao je 33-godišnji Australac, inače požeški zet.

Njegova je supruga Milijana de Mori Vojnović, hrvatska prvakinja u power-liftingu. Objasnio je kako se za meč pripremao u Splitu jer taj grad zbog svoje klime pruža odlične uvjete za treninge.

- Suradnja s Marijom Šivolijom-Jelicom odlična je i cijela ekipa oko njega omogućila mi je nabolje moguće pripreme u Splitu - naglasio je.

Bivši hrvatski olimpijac i bivši hrvatski boksački izbornik također je istaknuo kako vjeruje u pozitivan ishod londonskog meča.

- De Mori je pod pritiskom, ali on je i svjestan što mu ova borba znači. Pobjedom bi si olakšao put prema borbi za titulu svjetskog prvaka u nekoj od uglednih verzija; WBC, IBF ili WBA - rekao je Šivolija-Jelica.

Dodao je kako je De Mori u svojoj 33. godini zreo boksač i u životnoj formi, te u idućih nekoliko godina može dati najbolje od sebe.

- Osim nokauta po kojima je De Mori poznat, na pripremama smo radili i na tehničkom dijelu udaraca. Sve je upijao i vjerujem kako mu to može pomoći u budućnosti njegove karijere - objasnio je bivši hrvatski izbornik.

Na novinarsko pitanje zbog čega do sada nije imao velikih mečeva iako je surađivao s poznatim boksačkim promotorom Don Kingom, Mark de Mori rekao je kako je bio frustriran što mu i ranije nisu pružene veće prilike, ali da sada gleda samo u budućnost.

- Meč protiv Hayea je upravo ono što želim i sada sam usredotočen samo na tu borbu - dodao je.

Mark de Mori je trenutačno na 10. mjestu na WBA-ovoj boksačkoj ljestvici. U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri imao je 30 pobjeda od kojih je 26 dobio nokautom. Dva meča su završila neodučena, a doživio je i jedan poraz i to prije 11 godina.

Haye je posljednju borbu imao 2012. godine kada je pobijedio Derecka Chisoru. Nakon toga dva puta je zbog ozljede ramena otkazivao meč protiv Tysona Furyja.

- Mogao sam izabrati lakšeg protivnika, koji je nokautiran nekoliko puta, ali sam htio gledateljima pružiti uzbuđenje. Mark je u Top 10, ne želim boksati protiv potpunih anonimaca - poručio je nedavno Haye.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani