Obavijesti

Sport

Komentari 67

A do prije par godina u 4. ligi: I u uzvratu Split dobio Domžale

A do prije par godina u 4. ligi: I u uzvratu Split dobio Domžale
13

Split je u uzvratnoj utakmici pobijedio Domžale 3-1 i s ukupnih 5-2 plasirao se u 3. pretkolo Europske lige! Tamo ih čeka spektakl koji su zaslužili, engleski Fulham

VIDEO

Uoči uzvratne utakmice s Domžalama mnogi su strahovali, razloga napretek. Neiskustvo u Europi, neigranje ozlijeđenog Križanca, najboljeg igrača, te hendikep što susrete Europske lige ne mogu igrati u Parku mladeži već u Dugopolju. Strah je bio potpuno bezrazložan, Split je i u uzvratu, pred 3000 gledatelja, pobijedio slovensku momčad, bilo je 3-1 pa su se s ukupnih i uvjerljivih 5-2 plasirali u 3. pretkolo Europske lige! Prije tjedan dana slavili su prvu euro pobjedu, a sada mogu i prvi euro prolaz!

- Imao sam sreću zabiti vrlo brzo nakon što smo primili gol. Najvažnije je da idemo dalje, idemo odigrati protiv Fulhama kojeg nas je većina dosad gledala na TV-u, ali se nećemo predati - rekao je Duje Čop.

- U dvije utakmice pokazali smo da smo bolji, bilo je malo straha nakon primljenog gola, ali upozorio sam igrače uoči utakmice na što trebaju obratiti pozornost. Gol nas je razbudio i vrlo brzo smo se vratili te potvrdili da smo kvalitetnija momčad. Protiv Fulhama će nam biti lakše jer nemamo što za izgubiti - rekao je trener Katalinić s kojim se složio i trener Domžala, Darko Birjukov:

- Split je zasluženo slavio, pokazali su u oba susreta da su bolji od nas.

Prvo poluvrijeme nije bilo za pamćenje, ali 'splitovci' su uspjeli u naumu, sačuvali su mrežu netaknutom, a u napadu što se dogodi. Domžale su imale tek jednu solidnu priliku, udarac Juninha sa 30-ak metara koji je Vuković jedva obranio. 

U nastavku uzbuđenje za uzbuđenjem, ali i odmah na startu šok. Horvath je s ruba 16-erca zabio gol i dao Slovencima nadu. 

Ali nije dugo trajala, već u idućem napadu, kako se krenulo s centra, izjednačio je Čop koji se pokazao kao veliko pojačanje. 

Domžalama je trebao jedan gol za produžetak, a veliku priliku imao je Vuk, sa samo pet metara je promašio gol nakon točno sat vremena igre! 

Za kaznu je zabio Vidić u 72. minuti, a posao je dovršio Milović pet prije kraja. 

Velika pobjeda Splita, ali i odlična za hrvatski koeficijent. Do prije par godina 'splitovci' su igrali u četvrtoj ligi, a sad ih čeka veliki protivnik iz Premiershipa, Fulham. Bit će to pravi spektakl koji su klub i navijači zaslužili. Prva utakmica igra se u Splitu 28. srpnja. Tko bi to rekao tamo 2007. godine...


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani