Obavijesti

Sport

Komentari 19

Split bolji od Cibalije: Dabro se upisao u povijest Prve HNL...

Split bolji od Cibalije: Dabro se upisao u povijest Prve HNL...
7

Trenutak koji se dogodio u 82. minuti ući će u povijest HNL-a. U igru je ušao Cibalijin Marko Dabro i tako postao najmlađi debitant u povijesti Prve HNL

VIDEO

Nogometaši Splita su u Parku mladeži u prvoj utakmici subotnjeg programa 25. kola Prve HNL pobijedili Cibaliju 1-0.

Jedini gol na utakmici pao je već u 6. minuti, a strijelac je bio Ante Erceg. Pogodio je igrač Splita lijepo odmjerenim udarcem s 20 metara. Ercegu je to inače treći gol ove sezone u Prvoj HNL.

Nakon gola Split je do 20. minute imao nekoliko prilika da zabije i drugi gol, ali su igrači domaćina bili neprecizni te su svi udarci išli izvan okvira gola.

Cibalia se nakon 25 minuta dominacije Splita malo oslobodila te su počeli prijetiti domaćem golmanu Vukoviću. Do kraja prvog poluvremena imali su dvije prilike, pucali su Filipović i Bartolović, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Split je bio puno bliže drugom golu, nego Cibalia izjednačenju, ali mreže su do kraja mirovale. U 53. minuti Vojnović je pucao glavom s pet metara, ali otišlo je to pokraj gola. U 73. minuti odlično je pucao Radotić, ali još bolje obranio mu je gostujući golman Matković.

Trenutak koji se dogodio u 82. minuti ući će u povijest HNL-a. U igru je ušao Cibalijin Marko Dabro i tako postao najmlađi debitant u povijesti Prve HNL. Njemu je tek 16 godina i dva dana.

Trener gostiju Miroslav Bojko kazao je kako mladoga Dabru čeka već neko vrijeme.

- Pokušavam pronaći kvalitetnog napadača koji će znati realizirati šanse koje stvaramo, no nismo ga uspijevali pronaći. Zato sam jedva dočekao da Dabro napuni 16 godina i stekne zakonsko pravo igranja  te sam ga odmah stavio u momčad. Riječ je o kapetanu U-17 reprezentacije i momku koji puno obećava - kazao je Bojko i dodao kako je za njegovu momčad svaka sljedeća utakmica 'kvalifikacijska'.

Ako je za Cibaliju svaka sljedeća utakmica 'kvalifikacijska', onda je za Splita svaka sljedeća važna za utrku za Europu.

- Svaka sljedeća bit će još i teža i zato vjerujem da ćemo u svaku od njih ući ozbiljno. Vjerujem u svoje igrače, a najbolji primjer kako se nametnuti je Ante Erceg koji je me radom na  treninzima natjerao da ga stavim u momčad - rekao je trener Splita Zoran Vulić.

Split je ovom pobjedom privremeno preskočio Hajduk i sada je četvrti s 41 bodom. Cibalia je ostala deseta s 23 boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi