Sport

Komentari 10

Split na čelu HNL-a: Lijepo je biti gore, ali to su tek tri kola

Split na čelu HNL-a: Lijepo je biti gore, ali to su tek tri kola

Ni 'bili', ni 'bijeli' - nego 'crveni'. Temeljito redizajnirani Split, oslabljen odlascima dvojice važnih igrača Roga i Cikalleshija, najbolje je ušao u tekuću sezonu HNL-a

Malo tko se mogao nadati da nakon tri kola na čelu prvenstvene ljestvice neće biti ni 'modri', ni 'bili', ni 'bijeli' – nego 'crveni'. Vulićev temeljito redizajnirani Split, oslabljen odlascima dvojice važnih igrača Marka Roga i Sokola Cikalleshija, najbolje je ušao u tekuću sezonu.

- Zadovoljan sam rezultatom, no ne i igrom, činjenica je da dobro krenemo u utakmicu, ali ne znamo stati na loptu, ne znamo zatvoriti i dovršiti utakmicu. Lijepo je biti 'gore', ali tek su odigrana tri kola, i ne treba pretjerano širiti krila i zanositi se – oprezan je trener 'crvenih' Zoran Vulić, koji se, opisujući stanje svoje momčadi, poslužio legendarnom rečenicom nekadašnjeg Splitovog igrača Romana Obilinovića:

- Spremni smo 80%. Na pripremama smo uigravali jednu momčad, a prvenstvo započeli s drugom. Skupljamo se u hodu, uigravamo, moramo prikupiti što više bodova, dok se 'europljani' bave međunarodnim utakmicama, dok se ne okrenu prvenstvu. Na žalost Rijeka i Lokomotiva su već ispali...

Vulićeva momčad pobijedila je identičnim rezultatom 2-1 Lokomotivu i Osijeka, remizirala s Hajdukom, a sada je čekaju dva relativno lakša zadatka, Zagreb i Inter, kao uvertira za dva derbija, Dinamo i Rijeku.

- Na koncu konca moraš odigrati četiri puta sa svima, nekad je bolje igrati s jačima odmah, nekad nije, zavisi o puno faktora... Brine me jedino veliki broj kartona, preko mjere su nas suci 'napunili', ali nadam se da nam to neće stvarati probleme kod sastavljanja momčadi.

Vulićev oprez dijeli i predsjednik Slaven Žužul.

- Sigurno da je lijepo otvoriti novine i vidjeti Split na vrhu ljestvice, tamo gdje nikad nismo bili, ali isto tako je sigurno da se ne smijemo i nećemo zanositi – kaže predsjednik i dodaje:

- Prvenstvo je tek počelo, momci su dobro radili i trud im se isplatio. Sada samo moraju nastaviti istim tempom, moraju ostati skromni i ponizni, jer se samo tako možemo zadržati u vrhu.

Najčitaniji članci