Obavijesti

Sport

Komentari 0

Split na Gripama poveo u seriji protiv Cedevite u polufinalu

Split na Gripama poveo u seriji protiv Cedevite u polufinalu
3

Obrana donosi pobjede, presudno je bilo što smo bili koncentrirani u obrani na detalje. Tek je 1:0, neće se oni predati, idemo u drugu utakmicu s optimizmom i samopouzdanjem, izjavio je trener Splita

VIDEO

Košarkaši Splita pred svojim su navijačima svladali Cedevitu Junior sa 86-68 (21-10, 14-22, 23-19, 28-17) i poveli sa 1-0 u polufinalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske.

Splićani su bolje otvorili dvoboj i će u prvoj četvrtini došli do dvoznamenkaste prednosti. U 13. minuti ona je iznosila 14 koševa (28-14), ali se Cedevita do kraja poluvremena uspjela primaknuti na samo tri koša zaostatka (35-32).

Susret Zadra i Splita u 1. kolu Lige za prvaka

Zagrebačka momčad je u trećoj četvrtini nakratko povela (46-47), ali je Split serijom 10-0 ponovno došao do opipljive prednosti koju je potom povećao u zadnjoj četvrtini i došao do uvjerljive pobjede.

Bio je šarmer i ljubimac žena, svjetski prvak, a Tito mu je darovao zlatni sat s potpisom!
Bio je šarmer  i ljubimac žena, svjetski prvak, a Tito mu je darovao zlatni sat s potpisom!

Strijelce domaće momčadi predvodili su Lovre Runjić i Tyrell Nelson sa 17 koševa, a Amerikanac je imao i devet skokova. Shannon Shorter je ubacio 16 koševa, a po devet su ubacili Dominik Mavra i Lewis Sullivan koji je imao i deset skokova.

Susret Zadra i Splita u 1. kolu Lige za prvaka

U Cedeviti Junior je prednjačio Vito Kučić sa 17 koševa i pet asistencija. Pavle Marčinković ubacio je 11 koševa.

- Obrana donosi pobjede, presudno je bilo što smo bili koncentrirani u obrani na detalje. Tek je 1:0, neće se oni predati, idemo u drugu utakmicu s optimizmom i samopouzdanjem. Svaku utakmicu želimo dobiti. Hvala navijačima, još jednom su bili pravi - izjavio je trener Splita, Srđan Subotić.

- Kako smo igrali u prvom dijelu imali smo i dobar rezultat  Splitova pobjeda je zaslužena, ali mojim igračima ne mogu nešto zamjeriti. Borili su se svi, ali ono što je sigurno u doigravanju se mora biti čvršći, s puno više koncentracije. Mi ćemo pokušati vratiti seriju u Split, svjesni smo da će biti teško. Atmosfera je bila odlična, puna dvorana, prava košarkaška - rekao je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.

Cibona u polufinalu doigravanja
Cibona u polufinalu doigravanja

Druga utakmica serije na rasporedu je u utorak (20 sati) u zagrebačkom Domu sportova. U nedjelju (20 sati) će Zadar ugostiti Cibonu u prvoj utakmici drugog polufinalnog para.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom