Obavijesti

Sport

Komentari 0

Split pobjedom protiv Vojvodine blizu opstanka

Split pobjedom protiv Vojvodine blizu opstanka
1

Nakon šest poraza na domaćem terenu, momčad Split CO-a upisala je pobjedu nad Vojvodinom i praktično osigurala opstanak u NLB ligi

VIDEO

Premda su sredinom druge četvrtine imali čak 14 koševa prednosti, serijom 17:4 stigli su na 46:32, na koncu su ipak dozvolili upornim gostima da dođu na prag iznenađenja. Nepune dvije minute prije kraja najbolji gostujući igrač Dejan Borovnjak (27 koševa i 11 skokova) položio je lotu u koš za 87:86. No to je bilo sve što su uporni gosti uspjeli napraviti, jer je Sp0lit vratio kontrolu utakmice. 
Prvenstveno zahvaljujući raspoloženom Eddie Shannonu (28 koševa, trice 5/8), te odličnoj prinovi Jamonu Lucasu Gordonu (19 koševa, šut 8/12), žuti su uspjeli održati prednost i na koncu zasluženo slaviti.
Obojica trenera imali su dosta primjedbi na svoje igrače, Čizmić je apostrofirao katastrofalnu reakciju u obrani njegove momčadi i čak 16 gostujućih skokova više, dok je Đurović razloge poraza pronašao prije svega u velikom broju grešaka i izgubljenih lopti.
Oko 800 gledatelja ispratilo je domaće igrače pljeskom, zadovoljni radi pobjede ali i odlične predstave Gordona koji je već u prvoj utakmici pokazao kako je pravo pojačanje, dok je Lee još uvijek rezerviran, što je razumljivo nakon nedavne operacije koljena.
Čini se kako će i veći dobitak Splićanima od sjajnog Gordona predstavljati nova uloga Eddie Shannona, koji se manje troši u organizaciji igre, a Čizmić ga može i odmoriti u nekoliko navrata, tako da je svjež i odmoran dočeka kraj utakmice. Upravo je to potvrdio kada je nakon kraćeg odmora ubacio tri uzastopne trice pred kraj druge četvrtine i osigurao žutima najveću prednost. 
Osim navedenih kod domaće momčadi vrijedi istaknuti odlično otvaranje utakmice mladog Delaša, te kvalitetnu završnicu Marka Šutala kod gostiju.


"IZVUKI SU NAS ŠUTEVI I PRODORI SHANNONA I GORDONA"
Pribojavao sam se ove utakmice jer je poznato da igru gradimo na agresivnoj obrani, a sa dva novopridošla igrača nismo se imali vremena uigrati. Zbog toga se i dogodio veliki broj neopreznosti i grešaka u obrani, što se vidi i po sjajnom postotku šuta gostiju. Za dva su šutirali fenomenalnih 78%. Namjera nam je bila igrati agresivno na njihovu prednju liniju, i to po cijelom terenu, no nismo izdržali. Cummings je pred kraj utakmice došao do zraka i dobro vodio momčad. Izvukli su nas šutevi i prodori Shannona i Gordona, rekao je Čizmić nakon utakmice.
- Uoči utakmice nadao sam se da ćemo ući u neizvjesnu završnicu ali moji igrači su objektivno limitirani i nismo mogli napraviti potpuni preokret. Pogotovo sa ova dva nova stranca, Leejem i Gordonom, uz kojeg se i Shannon razigrao. Kad se tome doda i veliki broj naših izgubljenih lopti i nepreciznosti sa linije slobodnih bacanja, jasno je da je domaćin zasluženo slavio. Nama predstoji teška borba za opstanak - rekao je trener Vojvodine Vlade Đurović.

SHANNON: SRETAN SAM ZBOG NAVIJAČA
Lijepo je nakon dugo vremena vidjeti naše navijače nasmijane i sretne. Napravili smo nekoliko grešaka koje su nas dovele u probleme, no nadam se kad se još malo uigramo da će i to doći na svoje mjesto i da ćemo do kraja upisati još koju pobjedu, mišljenja je Eddie Shannon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku