Obavijesti

Sport

Komentari 1

Split predstavio Lokicu: Cilj je ići prema sredini, a onda i vrhu

Split predstavio Lokicu: Cilj je ići prema sredini, a onda i vrhu
1

Nakon samo jednog odigranog kola Goran Sablić napustio je klupu Splita, zamijenio ga je Vjekoslav Lokica koji ima zadatak pokrenuti Split koji već dugo vremena nije u stanju zabiti gol..

VIDEO

Vjekoslav Lokica potpisao je s RNK Splitom ugovor na tri godine, a danas ga je predstavio predsjednik kluba Slaven Žužul

- Devet utakmica u nizu smo bez pobjede, osam bez postignutog gola i kad nam je trener Goran Sablić ponudio mandat na raspolaganje, odlučili smo se na promjenu. Sabliću hvala na svemu, ali nije se ovako moglo dalje. Odlučili smo se za novog trenera, Vjekoslava Lokicu, od kojega očekujem da malo razdrma momčad, da napravi pozitivan šok, kako igrački, tako i ljudski, da impuls i bogato iskustvo koji ima u sebi, prenese na igrače. Vrlo brzo ćemo vidjeti kako će to ići. On je inženjer strojarstva, kao i ja, a kako je ovo 'radnički klub', ta kombinacija mora biti dobitna, moramo krenuti u boljem smjeru - kazao je predsjednik Slaven Žužul, koji je po prvi put progovorio i o teškoj situaciji u klubu. 

- Nikome nije lako, ni nama, ni bilo kome drugom. Imamo poteškoća, borimo se s njima, ali neke stvari će se vrlo brzo promijeniti na bolje. 

Očekujete li borbu za Europu s ovim kadrom? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovaj kadar nije 'space shuttle', ali budemo li ga 'vozili na maksimumu', bit će dobro. U ovom prijelaznom roku dovest ćemo još nekoliko igrača i krenuti prema vrhu. 

Jeste li i ranije razmišljali ranije o smjeni Sablića?

- Da nisam vjerovao u nešto bolje, ovo bih napravio odavno. Međutim, mi smo čvrsto stali iza Sablića, dali mu šansu, imao je sve uvjete, dovodio je igrače, ali je na koncu situacija i njega malo poljuljala. Nakon Rijeke je došao i kazao da mu je puna kapa, da momčad ne može zabiti gol... 

Javorčić je otišao u Italiju, hoćete li zadržati braću Baturina, hoćete li im dati priliku da zaigraju za prvu momčad? 

- Mi smo imali ugovor s Javorčićem, ispunili smo sve zahtjeve njegovih roditelja pri potpisu ugovora, i ne znam zašto i tko im je napunio glavu da nađu novi klub. Split je dobra sredina za razvoj mladih igrača, iako nemamo novaca, nemamo top kamp..., poput Lazia. To je bila odluka Duje i njegove obitelji. Kad je tome moralo biti tako, da ne možemo parirati, mi smo se uredno rastali i dogovorili sporazumni raskid. Volio bih da je ostao, ali apetiti su bili veći... Da sam ja bio na njegovom mjestu, ja bih još jednu godinu ostao, jer naši premladi igrači, koji nisu mentalno i fizički spremni, imaju problema kad odu vani. Što se tiče starijeg Baturine, mi smo razmišljali da ga priključimo prvoj momčadi. Njegovo vrijeme će doći, a kad, to ćemo se dogovoriti s trenerom. Nisu ni on, ni brat tu slučajno. 

Vjekoslav Lokica se upoznao s momčadi, odradio je prvi trening, a jutros i prvu press konferenciju.

- Hvala ljudima koji su me doveli, klub poznajem, igrao sam u njemu, tu živim... i nema velikih nepoznanica. Možda malo slabije poznajem par mlađih igrača, ali većinu znam, kao što znam i ligu. Nema za mene nepoznanica u toj jednadžbi. Analizom ćemo nastojati otkloniti nedostatke, niz utakmica bez gola i pobjede jasno govori da nešto nije u redu. Cilj je ići prema sredini ljestvice, a onda i prema vrhu. 

Nakon Rijeke, slijede Lokomotiva pa Hajduk...

- Nije lak raspored, ali igra se Liga 10, svaka je teška na svoj način. Mi moramo igrati kvalitetno, moramo se nositi sa svima... Čeka nas definiranje stožera, igračkog kadra... 

Kako zabiti gol?

- Ja vjerujem da možemo, da je to stvar psihe. Ima tu kvalitetnih igrača, poput Bagarića, Bakaja, Pešića, Špehara... Nisu oni zaboravili zabijati. 

Na kojoj poziciji ćete se pojačati?

- Tek sam odradio jedan trening, pa ne mogu donijeti konačan sud. Dolazi nam Josip JurendićJ iz Dukle Prag, nekadašnji igrač i kapetan Zagreba, radimo na još nekim pojačanjima. Do 31. kolovoza čeka nas još dosta promjena – zaključio je Lokica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.