Obavijesti

Sport

Komentari 8

Split predstavio pet pojačanja: Nećemo iznevjeriti očekivanja

Split predstavio pet pojačanja: Nećemo iznevjeriti očekivanja
1

Nogometaši Splita danas su predstavili pet novih igrača. Na Park mladeži stigli su Josip Tomašević, Ivan Ibriks, Branko Vrgoč, Marin Zulim te napadač Goran Roce

VIDEO

Prometno je bilo prvi dan priprema na Parku Mladeži. Nakon što su prošlog tjedna predstavili trenera Stanka Mršića i napadača Antonija Mršića, danas su 'crveni' potpisali ugovore sa čak pet novih igrača.

- Manje, više se sve zna. Najmlađi je Josip Tomašević, Hajdukov junior, U-17 i U-19 reprezentativac, lijevi bek koji će zamijeniti svog Sinjanina Hrgovića. Tu je i Ivan Ibriks prvotimac Osijeka, desni bek, potentan igrač, koji će popuniti poziciju na kojoj smo bili ranjivi. Branko Vrgoč je stoper iz Osijeka. Dolazi na poziciju na kojoj smo bili jaki, mislim i danas da jesmo, ali Križanac i Vidić su ozlijeđeni i ojačali smo i tu liniju. Marin Zulim je naše dijete, odavde, bio je okolo, nadam se da će se nametnuti i zaslužiti svoju poziciju. I na koncu Goran Roce iz Istre, strijelac 11 golova ove sezone. Imali smo veliku boljku na poziciji centarfora, ali sad smo našli pravo pojačanje. Svi su profesionalci, mladi, željni uspjeha, od svih njih očekujem maksimum, predanost klubu da opet budemo u vrhu tablice - kazao je predsjednik Slaven Žužul, koji je najavio kako to nije sve.

U Split bi trebao stići i Kamerunac Ernest Nsombo, a o odlascima će biti riječi sljedećih dana. Najviše se očekuje od Gorana Roce.

- Čelnike Splita upoznao sam na jednom putovanju, kasnije smo se čuli i ja sam prepoznao njihovu želju da me dovedu u svoje redove. Na meni je da im uzvratim dobrim igrama. Došao sam u Split, što je za mene stepenica više, nadam se da ćemo se i ove godine boriti za plasman za Europu i za što višu poziciju u HNL-u – kazao je Roce.

Marin Zulim dugo je nakon odlaska iz Hajduka lutao, sad se opet vratio u Split. 

- Zadovoljan sam, nadam se da ću iskoristiti pruženu šansu. Išao sam okolnim putem, no sad sam opet tu i nadam se da ću uspjeti izboriti mjesto u momčadi – kazao je Zulim.

Tomaševića 'oteli' Hajduku

Predsjednik Žužul posebno je bio zadovoljan potpisom mladog reprezentativca Josipa Tomaševića, koga je 'oteo' Hajduku.

- U Hajduku nisam dobio priliku i zato sam se odlučio doći u Split. Nadam se da ću opravdati povjerenje i da ću zaslužiti mjesto u sastavu. Sretan sam što ću napokon dobiti priliku u seniorskom nogometu i da ću pomoći momčadi da izbori Europu – nada se mladi bočni igrač.

Branko Vrgoč stigao je iz Osijeka. 

- Iako mi je u Osijeku bilo lijepo i ne želim reći nijednu lošu riječ o Osijeku, ipak se od prvog dana osjeti razlika, vidi se da je Split na jednoj višoj razini. Za sada je sve ovo van terena stvarno vrhunski, a sada je na meni da opravdam ono za što sam doveden. Trenera dobro poznajem, no na meni je da dajem maksimum bez obzira tko god da je trener – kaže Vrgoč.

S njim je svlačionicu prošle sezone u Osijeku dijelio i Ivan Ibriks. 

- Izuzetno sam sretan što sam stigao u klub koji se bori za Europu, koji ima dobru momčad i trenera i ovo bi trebala biti moja odskočna daska. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Koliko vidim, momčad će s ovim pojačanjima biti super. Mi smo uvijek dobivali po tamburi ovdje. Ne bojim se za prilagodbu, ima sad i dosta Slavonaca i očekujem da ću se brzo uklopiti - zaključio je predstavljanje Ibriks.

Na prvoj prozivci 26 igrača

Nakon predstavljanja momčad je otišla na prvu prozivku, na kojoj je bilo 26 igrača. Nedostajali su Belle i Nsonbo, te Bagarić.

- Novi početak, nova nada. Novi trener, novi igrači. želim vam što više zdravlja i uspjeha. Tražim rad i žrtvu, puno truda i nadam se da ćemo se na kraju sezone radovati malo više nego ove – kazao je predsjednik Slaven Žužul.

Trener Stanko Mršić zahvalio se na ukazanom povjerenju.

- Prošle godine bili ste na domak cilja, niste uspjeli i sada krećemo iznova. Trebat će puno više dati u odnosu na prije da bi se stiglo do vrha. Neke stvari će se mijenjati, pogotovo odnos na terenu i ja vjerujem da su svi igrači iskusni i pametni i de će osigurati ono što nas sve čini sretnima, a to su Europska liga ili Liga prvaka. Vjerujem da neću iznevjeriti očekivanja, sad nakon 30 godina koje sam proveo okolo prije povratka u svoj Split. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom