Obavijesti

Sport

Komentari 3

Split uoči Osijeka: Favoriti smo i nećemo bježati od te uloge...

Split uoči Osijeka: Favoriti smo i nećemo bježati od te uloge...
1

Razlika u kvaliteti je na našoj strani. U dobroj smo poziciji da ispravimo loš dojam iz Rijeke, rekao je trener Splita, Ivica Matić, uoči ogleda s Osijekom u Parku Mladeži

VIDEO

Nogometaši Splita u domaći ogled s Osijekom ulaze nakon neugodnog poraza od 4-1 u Rijeci, koji ih je stajao pete pozicije na ljestvici.

- Očekujem da popravimo dojam nakon Rijeke, nemamo razloga bježati od uloge favorita, jer je razlika u kvaliteti na našoj strani. U dobroj smo poziciji da ispravimo loš dojam iz Rijeke, jer nam nakon Osijeka na Park mladeži dolazi i Hrvatski dragovoljac. I jedni i drugi imaju ambicije opstanka u ligi, no nadam se da im mi to nećemo olakšati - kazao je trener domaće momčadi Ivica Matić, koji neće moći računati na ozlijeđene Križanca i Ercega, te Zagorca, koji je u Rijeci dobio crveni karton.

- I Osijeku nedostaju Šorša, Mišić i Škorić, tako da su i oni prisiljeni mijenjati. Oni će se na početku zatvoriti i tražiti svoju priliku iz kontra napada, moramo biti strpljivi, pokušati odigrati sa što manje grešaka - kaže trener Splita.

Novi trener Osijeka Tomislav Rukavina prihvatio je raditi bez naknade, no Matić se nije želio osvrtati na probleme konkurenata.

- Nisu jedini klub koji ima problema, a on sam zna koji su izazovi i zašto je prihvatio rad u takvim uvjetima. Sigurno da želi pomoći svom gradu i klubu - kazao je Matić.

U momčad Splita nakon ozljede vraća se Nino Galović.

- Osijeku trebaju bodovi za opstanak, no nije ih pametno tražiti ovdje kod nas. Gledao sam prvo poluvrijeme njihove utakmice s Istrom, utakmica je bila dosadnjikava, ali Osijek je bio opasan... Mi smo posebno motivirani, nije lako biti u našoj koži nakon poraza u Rijeci, no moramo se pripremati za novu utakmicu i zaboraviti na Rijeku – kaže Galović, koji bi trebao zaigrati umjesto Križanca.

- Glumac i ja se znamo još iz omladinske škole Hajduka, dobri smo prijatelji, odlično se slažemo na terenu i ne bi trebalo biti problema - dodaje Galović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...
PRVI POTEZI DINAMA

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...

Plus+ Tibor Halilović u utorak je saznao da mu Dinamo neće ponuditi novi ugovor. Mahir Emreli dobio je ponudu i uskoro odlazi. 'Modri' će otkupiti Nikolu Čavlinu pa ga poslati u Osijek

HNL transferi: Bivši igrač Rijeke i Dinama otišao u srpski klub
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bivši igrač Rijeke i Dinama otišao u srpski klub

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli  Francuze
EVO TKO NAS ČEKA

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli Francuze

Egipat nas je porazio prije dvije godine, a Argentina je tradicionalno mučila naše rukometaše. Iz posljednjeg pota smo mogli proći bolje. Čeka nas Bahrein koji puno ulaže u rukomet i prava je prijetnja