Obavijesti

Sport

Komentari 36

Splićani prokockali pobjedu: Ivan Katalinić dobio je otkaz!

Splićani prokockali pobjedu: Ivan Katalinić dobio je otkaz!
7

Nogometaši Splita imaju za čim žaliti nakon 2-2 remija s Osijekom. Unatoč inicijativi na Parku mladeži, penalom su poklonili bod gostima u 88. minuti susreta

VIDEO

Nedjeljnom utakmicom RNK Splita i Osijeka kompletirano je 4. kolo HNL-a. Na Parku mladeži obje momčadi su uzele po bod nakon remija 2-2.

Splitovci su nakon tri posrtanja u HNL-u i Europa ligi tražili drugu uzastopnu pobjedu, no crveni su se morali zadovoljiti bodom unatoč terenskoj inicijativi.

Domaćini su agresivno krenuli, ali već u 5. minuti presjekao ih je eurogol Srđana Vidakovića. Neometan s 25 metara poslao je topovski šut i zatresao Vukovićevu mrežu za vodstvo Osijeka 1-0.

Split se nije predavao, pritiskao je odmah nakon gola prijetnje Barabana i Čopa neutralizirao je golman Kardum...sve do 39. minute. Vitaić je pao u kaznenom prostoru, a sudac Matoc je dosudio penal kojeg je sigurno realizirao Romano Obilinović za 1-1.

Crveni su mogli napuniti mrežu krajem prvog i početkom drugog poluvremena, no uspjelo su preokrenuti u 55. minuti. Obilinović je pucao iz slobodnjaka, golman Kardum loše odbio, a natrčali Baraban iz naleta zabija za 2-1. Nakon vodstva Splitovci su stali, a gosti iz Osijeka preuzeli su inicijativu i došli do zasluženog izjednačenja pred sam kraj utakmice.

Budiša je srušio Ibriksa u kaznenom prostoru i zaradio drugi žuti, isključujući karton, a Babić iz penala poentira za konačnih 2-2.

Osijek se bodom na četvrtom mjestu približio Hajduku, a Split s pet bodova nakon četiri kola drži 10. mjesto.

Ivan Katalinić dobio otkaz na mjesto trenera Splita

Remi protiv Osijeka presudio je Ivanu Kataliniću. Čelnici RNK Splita odlučili su se za smjenu na klupi i Kataliniću su uručili otkaz. Još uvijek nije poznato ime njegova nasljednika, a sam Katalinić bio je iznenađen odlukom.

- Naravno da sam iznenađen, očito da igre i rezultati koje smo postizali  nisu u skladu sa ambicijama kluba. Čelnici kluba žele prvo ili drugo mjesto u HNL-u ove sezone, a ja im to s ovom momčadi nisam mogao garantirati i to je bio vjerojatno razlog da me smjene - rekao je razočarani Katalinić koji nije želio ulaziti u dublje analize je li njegova smjena opravdana, tj. može se li ova momčad Splita ravnopravno uključiti u borbu s Dinamom i Hajdukom za vrh HNL-a

4. kolo HNL-a:

RNK Split - Osijek 2-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti