Obavijesti

Sport

Komentari 37

Splitski dogradonačelnik u inspekciji: Ovako bi mogao izgledati novi stadion Hajduka

Splitski dogradonačelnik u inspekciji: Ovako bi mogao izgledati novi stadion Hajduka

Vidjeli smo nekoliko stadiona. Ovaj ispunjava naša očekivanja. Lijep je i ima izvrsne ekološke tehnologije. Želimo obnoviti naš stadion u sličnom duhu, rekao je splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić

VIDEO

U rujnu 1979. godine u Hrvatskoj izniknuo je u to vrijeme jedan od najljepših stadiona u ovom dijelu Europe. Hajduk je dobio poljudsku ljepoticu, prekrasno zdanje kakvo je zaslužio sjajnim uspjesima i kojom se toliko diči. No, od izgradnje je prošlo 45 godina, bura, kiša i godine ostavile su traga i stadion vapi za temeljitom obnovom.

Pokretanje videa...

Poljud 01:36

Brojna oštećenja vidljiva su na Poljudu, od nosivih stupova do zahrđalih i razbijenih ploča. Domu splitskog kluba potrebna je rekonstrukcija, a priče na tu temu intenzivirale su se tijekom posljednjih nekoliko mjeseci. 

Hajduk će dobiti novi stadion?

- Rekonstrukcija Poljuda je prioritet, koštalo bi 30-40 milijuna eura, ali onda smo sjeli i ovako rekli: Hajduk je ambiciozan klub i mi smo grad koji želi takav klub i želimo mu pomoći realizirati ambicije. Za to nam treba moderan stadion, a Poljud to ne može biti ni nakon svih mogućih obnova jer je građen u neko drugo vrijeme - rekao je prošle godine gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Uz već ranije najavljene planove o obnovi Poljuda, pojavile su se tako i ideje kako bi Hajduk mogao dobiti novi stadion na Starom placu ili Parku mladeži gdje trenutno igra RNK Split, a čini se kako se u posljednje vrijeme sve intenzivnije radi na tome. Kako piše slovački portal Šport.noviny, predstavnici Hajduka i splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić, u potrazi za inspiracijom, posjetili su novi stadion slovačkog prvoligaša Slovana iz Bratislave. I bili su oduševljeni viđenim.

- Vidjeli smo nekoliko stadiona. Ovaj ispunjava naša očekivanja. Lijep je i ima izvrsne ekološke tehnologije. Želimo obnoviti naš stadion u sličnom duhu - rekao je Kuzmanić.

Europa Conference League - Play-Off - Second Leg - Slovan Bratislava v SK Sturm Graz

Stadion Tehelne pole otvoren je 2019. godine s kapacitetom od 22.500 sjedećih mjesta. U potpuosti je natkriven, a na njega je potrošeno gotovo 100 milijuna eura. Zanimljivo gradila ga je austrijska tvrtka Strabag, ista koja je dovršila izgradnju osječke Opus Arene. 

Hajdukova delegacija više je nego zadovoljna s onime što je vidjela u Bratislavi, a hoće li se ići u obnovu Poljuda ili će klub dobiti novi stadion, o tome mora odlučiti politika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika