Obavijesti

Sport

Komentari 170

Splitski sportaši traže: Uzmite Dinamu sve osvojene naslove

Splitski sportaši traže: Uzmite Dinamu sve osvojene naslove

Zajednica ekipnih športova grada Splita mišljenja je da sportska pravda nije zadovoljena te da presuda Vrhovnog suda nije primjerena kazna. 'Dinamo bi se trebale oduzeti sve osvojene titule', napisali su

Nakon pravomoćne presude Vrhovnog suda Zdravku Mamiću koji je osuđen na šest i pol godina zatvora, sada već bivši Dinamov savjetnik održao je konferenciju za medije u Mostaru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Zajednica ekipnih športova Splita povodom iste je na svojim je stranicama objavila je sljedeći tekst: 

"Tada su nas naša legenda Robert Prosinečki i Igor Cvitanović na sreću, poslije se pokazalo na sreću, oni su spasioci Dinama. Ali oni su pokrenuli sudski postupak, pokrenuli su ovrhu Dinamo ovaj je blokiran i to je bio spas da je Dinamo d.d. otišao u stečaj, a Dinamo je nastavio dalje poslovati kao udruga građana. Dinamo nije otišao u stečaj zato što je bio dobar nego zato što je bio u raspadu. Što je bio dužan bogu i vragu. I ja sam ga tada sa ljudima i upravom i suradnicima i sa predsjednikom Barišićem digo ne iz pepela nego on nije postojao. Jer puno je lakše 'green field' investiciju napraviti iz temelja nego nasljediti raspadnuto stanje. Mi smo prvo otišli u stečaja onda smo se dizali kroz novi, novi, novi subjekt. To su bili zadnji trenuci kad je Hajduk 2003. i 2004.g bio prvak države, a onda samo postoji jedan prvak države sljedećih 15 godina, a to je Dinamo s izuzetkom jedne godine Rijeke - između ostaloga rekao je Zdravko Mamić.

Skupi satovi, alkohol i 'Ne može nam nitko ništa': Čime sve Mamić pokušava 'utopiti' suce?
Skupi satovi, alkohol i 'Ne može nam nitko ništa': Čime sve Mamić pokušava 'utopiti' suce?

Braća Mamić su osuđena, s njima i Vrbanović i oni moraju odslužiti zatvorske kazne. Više ne mogu obnašati nikakve dužnosti u Dinamu. Naizgled pravda je zadovoljena i sada možemo mirno dalje misle oni što su presudu donijeli.

Međutim mi smatramo da pravda nije zadovoljena i da ne možemo mirno dalje, jer taj novi Dinamo udruga građana je novi početak trebao odraditi na 'green fieldu' najnižeg ranga natjecanja u organizaciji HNS-a. Kako to nije odradio već se nastavio natjecati u najvišem rangu hrvatskog nogometa, sportska pravda nije zadovoljena. Sportska pravda će biti zadovoljena, samo i jedino ako se tom Dinamu udruzi građana oduzmu sve titule koje je osvojio i ako ga se pošalje na onaj 'green field' odakle je trebao kao novi subjekt i krenuti.

Sudac Krušlin je protiv Mamića podnio kaznenu prijavu, ovaj mu odgovorio: 'Počašćen sam'
Sudac Krušlin je protiv Mamića podnio kaznenu prijavu, ovaj mu odgovorio: 'Počašćen sam'

To bi trebala biti primjerena kazna i opomena svima onima koji se iz ovih ili onih razloga odluče izvesti isti ovaj scenarij.

U protivnome sve se ovo isplatilo. Mamići nikada neće vratiti novac, a što je još važnije taj novi Dinamo nikad neće vratiti titule."