Obavijesti

Sport

Komentari 51

Splitski vijećnik: Hajdukovi su gubici više od 130 milijuna kn. Član uprave: Nema opasnosti

Splitski vijećnik: Hajdukovi su gubici više od 130 milijuna kn. Član uprave: Nema opasnosti

Financijsko izvješće Hajduka prošlo je glatko u Banovini, ali ipak je bilo neugodnih pitanja za Ivana Matanu. Zamjerali su mu loše vođenje omladinskog pogona i plaćanje silnih kazni za navijačke izgrede

VIDEO

Sjednica splitskog Gradskog vijeća u četvrtak među 33 točke imala je i financijsko izvješće Hajduka, koje je došlo na red nakon 13 sati vijećanja, poslije 23 sata. O njemu je govorio Ivan Matana, član uprave kluba zadužen za financije, logistiku i infrastrukturu. Na koncu je glatko prihvaćeno, ali bilo je povišenih tonova.

- Završili smo sezonu na četvrtom mjestu, plasirali se u Europu, razvili financijsku strategiju. Godinu smo završili s 26,8 milijuna kuna gubitka - rekao je Matana, prenosi Dalmatinski portal.

Pokretanje videa...

Navijači pristižu na Poljud 00:58

Vijećnik Kerumova HGS-a Igor Stanišić pohvalio je rad uprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvi put otkako je izvješća imamo trofej, drago mi je da sam nakon pet godina kao vijećnik to doživio. Puno je pozitivnog kad vas usporedimo s KK Splitom koji je naslonjen na grad 81 posto. Dajemo vam pet milijuna kuna za omladinski pogon, znači da dobro radite u prihodovnom segmentu - kazao je Stanišić pa ipak upitao:

- Trebamo li kao vlasnici biti zabrinuti s obzirom na to da će preneseni gubici ove godine biti više od 130 milijuna kuna?

Split: Odrzana 1. konstituirajuca sjednica Gradskog vijeca Grada Splita

Davor Matijević iz SDP-a podržao je model po kojem je politika izvan Hajduka jer se, rekao je, sjeća kako je bilo kad je ona drmala klubom.

- Godinama je grad vlasnik, ali ne sudjeluje ni na kakav način u upravljanju pa ni u nadzoru, već je to prepustio udruzi. Sklon sam tome da grad sačuva kontrolni paket, ali sve ostalo nek se proda udruzi na način koji će odgovarati i gradu i udruzi. Zato ne vidim potrebu da glasujemo i očitujemo se o nečemu s čim nemamo baš nikakve veze. Iz pricipijelnih razloga bit ću suzdržan sad i svaki idući put kad Hajduk bude točka dnevnog reda.

Minus na računu nije vijest, smatra Josip Markotić iz Mosta, koji se bavio omladinskim pogonom kluba.

- Zanima me uništavanje talentiranih igrača koje Hajduk olako otpisuje. Gdje god odu, ti dečki procvjetaju. Ne mogu se oteti dojmu da se ne radi o propustu, nego da je svjesna namjera da se uništavaju talentirana splitska dica i dovode trećerazredni igrači da bi se namirili menadžeri - rekao je Markotić i istaknuo drugi problem:

- Za kazne je Hajduk platio skoro 500.000 kuna u koronaškoj godini, a prošle godine skoro 800.000 kuna. Kako je moguće da plaća ovolike kazne uz osiguranje i zaštitarske firme koje angažira? Što konkretno radite po tom pitanju?

Gubitak zbog Poljuda 10 milijuna kuna godišnje

Matana je zahvalio Stanišiću, a Markotiću poručio da se bavi brojkama, da nije za sportsku struku.

- Pozitivni trendovi iz zadnjeg kvartala nastavili su se, klub je financijski stabilan i ne prijeti mu opasnost. Nama treba pomoć oko stadiona. Hajduku je prenesen gubitak otkad je preoblikovan radi toga, košta nas 10 milijuna kuna godišnje. Stadion je nagrižen, sve teže dobivat ćemo licenciju - rekao je član uprave Hajduka i dodao:

- Na ćakuli i skupštini sve se otvoreno pita i raspravlja, ali nema namjere uništavanja naše djece. Dapače, razvijamo ih i zato imamo i partnerske odnose. Kazne? Uglavnom se misli na baklje, ali nije tako, dolaze isključivo zbog rasizma i neprohodnih prolaza. Sucu je skandirano tipa "Cigane", a krenulo je s istočne tribine pa zapadne. Bio sam svjedok kad je s jedne strane počelo stidljivo skandiranje, a onda je krenulo navijanje sa sjevera i nadjačalo to.

- Je. S istoka, tamo gdje je Bojan - dobacio mu je Željko Domazet, predsjednik Gradskog vijeća iz stranke Centar.

- Bilo bi dobro da se umjesto kazni uloži u edukaciju - zaključio je Matana.

Split: Navijači na utakmici između Hajduka i Dinama

Inače, samo ove sezone nakon 13 utakmica (za Goricu još nije bilo odluke) HNS je kaznio Hajduk s 242.000 kuna, od čega je 110.000 za nerede na utakmici protiv Dinama prošli petak. Disciplinski sudac Alan Klakočer nabrojao je sve grijehe Torcide u derbiju.

"Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, skandirala je u 48. minuti “Ubij, ubij Purgera”, a u 53. minuti “Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri Purgera, Purger se dere aaaa, bit će pečenja radujem se ja”. Tijekom utakmice zapalili su najmanje 80 baklji, od čega je najmanje 25 bačeno na tartan stazu, a zbog dima nije bilo moguće utvrditi točan broj baklji. Zbog dima je u dva navrata nastupio prekid igre, prvi u 61. minuti u trajanju od 90  sekundi, a drugi u 86. minuti igre u trajanju od 120 sekundi. Gostujući navijači BBB-i, njih 532, smješteni na južnoj tribini, u 1. i 41. minuti skandirali su “Ubij, ubij, Tovara”, u 66. minuti su zapalili tri baklje, od čega su dvije bačene na tartan stazu. Kao posljedica pirotehnike došlo je do zapaljenja sjedalica na domaćoj i gostujućoj navijačkoj tribini, oba požara ugašena su po završetku utakmice", piše na stranicama HNL-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida