Obavijesti

Sport

Komentari 3

Splitu derbi na Gripama: 'Žuti' u nastavku slomili Cibonu...

Splitu derbi na Gripama: 'Žuti' u nastavku slomili Cibonu...
5

ABA liga je u 9. kolu ponudila hrvatski derbi na Gripama između Splita i Cibone. Na kraju su bolji bili 'žuti' 72-62. Do pobjede ih je vodio Josip Sobin sa 17 koševa

VIDEO

Split je u 9. kolu ABA lige na Gripama pobijedio Cibonu 72-62 i tako se izjednačio s njima na ljestvici s omjerom 4-5.

Hrvatski derbi u okviru regionalne lige pripao je 'Žutima', koji su uzvratili Ciboni za jedini prošlogodišnji poraz. Domaća momčad bila je bolja tijekom cijelog susreta kojeg su prelomili početkom drugog poluvremena kod rezultata 43-36 za goste.

'Žuti' su napravili seriju 10-0 i probudili 2000 gledatelja i do kraja susreta na Gripama je postojala samo jedna momčad. Cibona je shrvana umorom zbog dugog putovanja u Ulm i agresivne obrane Splićana poklekla i nije se uspjela vratiti u utakmicu.

- Split je cijelu utakmicu bio bolji i bez obzira na našu prednost na početku drugog poluvremena zasluženo pobijedio. Bili smo bez prave energije, lagano smo primili koševe i zato smo pali. Imali smo četiri utakmice u 10 dana, nekoliko napornih putovanja, ozljeda... Iz svega toga se moramo izvući, a kad je najteže vidi se karakter stručnog stožera i momčadi - rekao je trener Cibone Veljko Mršić.

- Tek u drugom dijelu uspjeli smo uspostaviti čvrstu obranu i našu igru. Nažalost, pobjedu smo skupo platili jer je Mimica ozlijedio list i izgubili smo ga mjesec dana - rekao je trener 'Žutih' Erjavac.

- Nakon tri poraza pobjeda protiv Cibona bila je imperativ. Cibona mi je bivši klub i zato mi je posebno draga ova pobjeda - rekao je igrač Splita Filip Krušlin.

Najbolji kod Splita bio je Sobin sa 17 koševa, Dijan je ubacio 13, Vujčić i Vukušić po deset. Cibona je imala samo dvoznamenkasta igrača, Žižić je zabio 17 koševa, Strawberry deset. 

Zadar izgubio u Podgorici

Šesti ovosezonski poraz košarkaši Zadra su pretrpjeli u 9. kolu regionalne ABA lige na gostovanju u Podgorici. Bilo je 76-60 za domaću Budućnost...

Niti jednu četvrtinu Zadrani nisu uspjeli riješiti u svoju korist, a tek su posljednju dionicu uspjeli odigrati neriješeno (15-15).

Gerald Lee predvodio je Budućnost do pete ovosezonske pobjede sa 15 koševa, dok je Čedomir Vitkovac ubacio jedan koš manje. Kod Zadra je najefikasniji sa 14 koševa bio Jozo Brkić, koji je ujedno bio i jedini dvoznamenkast igrač poraženog sastava.

Romeo Travis ubacio je 9 kod poražene momčadi, a Chaisson Allen 8 koševa uz 5 asistencija.

ABA liga, 9. kolo:

  • Budućnost - Zadar 76-60
  • Split - Cibona 72-62
  • Radnički - Široki 73-59

Redoslijed: 1. Partizan 6-2 (-1), 2. Igokea 6-2 (-1), 3. Cedevita 5-3 (-1), 4. Radnički 5-4, 5. Budućnost 5-4..., 10. Cibona 4-5, 11. Split 4-5... 13. Zadar 3-6...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti